Sport

Gerard Piqué deelt screenshot van salaris om ongelijk journalist te bewijzen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gerard Piqué deelt screenshot van salaris om ongelijk journalist te bewijzen

Gerard Piqué, verdediger van FC Barcelona, heeft vrijdag op Twitter een screenshot van zijn salaris gedeeld. De speler wil daarmee het ongelijk van een journalist bewijzen die beweerde dat hij 28 miljoen euro per jaar verdiende.

Screenshot

Lluís Canut, journalist van de Catalaanse sportkrant Mundo Deportivo, schoof donderdag bij een tv-programma aan om de best verdienende spelers van Barcelona, dat zware financiële problemen heeft, bekend te maken. Canut beweerde dat Piqué vorig jaar maar liefst 28 miljoen euro heeft verdiend. Dit terwijl Piqué juist salaris had ingeleverd, onder andere om de transfer van Memphis Depay mogelijk te maken.

"Mensen zoals hij worden door de publieke omroep betaald om hun vrienden te verdedigen. Op deze foto wordt 50 procent van mijn loon op 30 december gestort. Respecteer jezelf een beetje", schreef Piqué bij het screenshot van zijn loon. Het gaat om zo'n 2,3 miljoen euro, wat dus de helft van zijn jaarsalaris is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

verklaring Barca

FC Barcelona reageerde ook al op de uitspraken van de journalist in een verklaring en noemde deze onjuist. "We beschouwen dit als ongepast en onprofessioneel, en er is te kwader trouw gehandeld door te benoemen dat deze informatie klopt", luidt het in de verklaring. "We betreuren het ook dat deze informatie, die de rechten van de spelers schaadt, bekend wordt. Als dit al zou kloppen, zou deze informatie de hoogste mate van vertrouwelijkheid verdienen."

Ster advertentie
Ster advertentie