Sport

Tourmanager van Boef maakt zich op voor debuut Glory: "Niet bang voor Rico Verhoeven"

foto: Instagram: @cvgeorge
  1. Newschevron right
  2. Tourmanager van Boef maakt zich op voor debuut Glory: "Niet bang voor Rico Verhoeven"

Colin George maakt zich klaar voor zijn debuut op Glory. De vechtsportorganisatie heeft bekendgemaakt dat de kickbokser, die ook bekend is als tourmanager van artiesten als Boef, Jebroer en Bizzey, tijdens Glory 93 zal vechten tegen de Belg Asdren Gashi.

Tourmanager van Boef op Glory

Het grote publiek zal George vooral kennen van zijn werk naast zijn kickbokscarrière. Zo is hij onder meer eigenaar van een tourmanagementsbedrijf dat bekend is vanwege opdrachten voor grote artiesten. In de serie De Tourmanagers geeft George kijkers zelfs een inzicht in zijn leven en neemt hij het publiek mee in zijn werkzaamheden. Maar naast zijn werk als tourmanager is de Amsterdammer dus ook al jarenlang op hoog niveau actief als kickbokser.

In een interview met VICE vertelde George dat hij in 2018 al hoopte mee te doen aan een toernooi in Ahoy Rotterdam. "Ook al was het maar voor een ronde beuken, om te kijken waar het schip strandt", zei hij destijds. De vechter versloeg dat jaar onder meer de Pool Arkadiusz Wrzosek, die in 2021 nog won van Badr Hari. Van een debuut bij Glory kwam het echter nog niet voor George, tot deze zomer. De Amsterdammer vecht op 20 juli tijdens Glory 93 en ziet daarmee een langverwachte droom in vervulling gaan.

foto: Instagram: @aced.media/@cvgeorge

Colin George in de gym (2022)

Colin George is niet bang

De (voormalig) tourmanager van Boef lijkt in ieder geen gebrek aan zelfvertrouwen te hebben. Zo liet hij duidelijk merken niet bang te zijn voor zijn mogelijke tegenstanders en beloofde George zijn fans dat hij het de top vijf bij Glory moeilijk kon maken. "Ik zie maar een paar concurrenten: Jason Wilnis, Benjamin Adegbuyi, Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven, that’s it."

De Amsterdamse vechter heeft tot nu toe in 35 officiële partijen in de ring gestaan. Zijn record is 24-11, waarvan hij 20 keer won op knockout. Zijn Belgische tegenstander Gashi staat op 16-4 en won 8 keer via KO. Het gevecht vindt op 20 juli plaats in het Topsportcentrum in Rotterdam. Naast Colin George komen op Glory 93 onder meer vechters als Michael Boapeah, Abraham Vidales en Tayfun Özcan in actie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie