Sport

FIFA-voorzitter Infantino onder vuur voor het maken van selfies bij kist Pelé

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. FIFA-voorzitter Infantino onder vuur voor het maken van selfies bij kist Pelé

FIFA-voorzitter Gianni Infantino krijgt momenteel veel kritiek te verduren. De bestuurder van de voetbalbond was aanwezig bij de afscheidsceremonie van de overleden voetballegende Pelé. Daar werd hij gespot toen hij selfies aan het maken was naast de open kist tijdens de wake voor de overleden Braziliaan.

Ceremonie in stadion

De kist waar Pelé in ligt staat momenteel midden op het veld in het Vila Belmiro-stadion, de vestiging van zijn geliefde club Santos. De drievoudig WK-winnaar stierf vorige week op 82-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Duizenden mensen, waaronder vrienden, familie en fans, waren aanwezig om hun laatste eer te bewijzen aan Pelé.

Ongepast gedrag

Een van die mensen was Infantino. Omstanders stonden met grote verbazing toe te kijken hoe de FIFA-baas selfies nam op enkele meters van het lichaam van Pelé. Hoewel het erop lijkt dat hij poseert op verzoek van anderen zijn velen het erover eens dat zijn gedrag ongepast is. Hij werd gefotografeerd door de internationale pers en zijn foto's ontvangen op social media veel kritiek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Pelé voor altijd'

Infantino sprak tijdens de ceremonie respectvol over Pelé tegen zijn weduwe Marcia Aoki en oudste zoon Edinho. "We zijn hier met veel verdriet", aldus de 52-jarige voorzitter. "Pelé is voor altijd. Hij is een wereldwijd icoon van het voetbal. Toekomstige generaties moeten weten en onthouden wie Pelé was."

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat Infantino een voorstel bij alle landen ter wereld (!) zou hebben neergelegd om minimaal één stadion binnen de landsgrenzen naar Pelé te vernoemen. Die uitspraak kwam hem overigens ook al op veel kritiek te staan. Hoewel velen het erover eens zijn dat Pelé een echte legende is, is de FIFA nog nooit eerder met een dergelijk voorstel gekomen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie