Sport

'Wedstrijd tussen Liverpool en Atlético leidde tot 41 coronadoden'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Wedstrijd tussen Liverpool en Atlético leidde tot 41 coronadoden'

Het Champions League-duel tussen Liverpool en Atlético Madrid op 11 maart 2020 leidde mogelijk tot 41 coronadoden. Dat meldt Daily Mail op basis van een analyse van cijfers van het Britse gezondheidszorgstelsel NHS.

Laatste grote wedstrijd

De Champions League-wedstrijd was het laatste grote duel die met zoveel publiek gespeeld werd in Engeland voordat tien dagen later de lockdown in Groot-Brittanië inging. Ruim 50.000 supporters waren die avond in het Anfield-stadion aanwezig, waarvan 3000 meegereisde fans uit Madrid die hun club met 2-3 zagen winnen. Spanje kende op dat moment al beperkende coronamaatregelen en ging uiteindelijk drie dagen na de wedstrijd in een lockdown.

41 doden gelinkt aan wedstrijd

Het Europese voetbalduel wordt gezien als een brandhaard van het coronavirus. Volgens de analyse van het NHS wordt de dood van 41 overledenen gelinkt aan het bijwonen van deze wedstrijd.

Volgens Jose Luis Martinez-Almedia, burgemeester van Madrid, was het een vergissing om de wedstrijd door te laten gaan. Hij liet vorige maand al weten dat het niet logisch was dat 3000 fans van Atlético zomaar naar Liverpool konden afreizen.

Ster advertentie
Ster advertentie