Sport

Ronaldo reageert na keuze Ten Hag: "Soms zijn we even niet onszelf"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ronaldo reageert na keuze Ten Hag: "Soms zijn we even niet onszelf"

Cristiano Ronaldo heeft op Instagram gereageerd op de keuze van Erik ten Hag om hem uit de selectie van Manchester United te zetten. "Soms zijn we in het heetst van de strijd even niet onszelf", zegt hij onder andere.

Maatregel

De Nederlandse trainer nam de maatregel tegen Ronaldo nadat de Portugees woensdagavond voor het einde van de wedstrijd uit frustratie de kleedkamers opzocht. Manchester United was de wedstrijd aan het winnen, maar Ronaldo was niet blij dat hij zelf geen speeltijd kreeg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verklaring

Ronaldo begint in zijn verklaring te zeggen dat respect naar zijn collega's, tegenstanders en coaches altijd heel belangrijk is geweest. "Dat is niet veranderd. Ik ben niet veranderd. Ik ben dezelfde persoon en dezelfde professional die ik de afgelopen 20 jaar ben geweest, en respect heeft altijd een zeer belangrijke rol gespeeld in mijn besluitvorming."

Ook zegt hij altijd hebben opgekeken naar de oudere, meer ervaren spelers, die een voorbeeld voor hem waren. "Daarom heb ik later altijd geprobeerd zelf het voorbeeld te geven aan de jongeren die opgroeiden in alle teams die ik heb vertegenwoordigd. Helaas is dat niet altijd mogelijk en soms zijn we in het heetst van de strijd even niet onszelf", aldus Ronaldo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Binnenkort weer samen'

Ronaldo belooft aan het einde van zijn verklaring hard te werken om terug te keren in de selectie. "Toegeven aan de druk is geen optie. Dat is het nooit geweest. Dit is Manchester United en we moeten verenigd zijn. Binnenkort zijn we weer samen", sluit hij af.

Moeite met rol

Ronaldo is dit seizoen onder Ten Hag geen onbetwiste basisspeler en dat lijkt de sterspeler niet goed te kunnen hebben. Onlangs reageerde hij ook zichtbaar boos toen hij gewisseld werd. Hoewel hij de afgelopen weken juist vaker in de basis mocht beginnen, lijkt dat er voorlopig niet in te zitten na de actie van gisteravond.

Ster advertentie
Ster advertentie