Sport

Djokovic mept bal op lijnrechter en wordt gediskwalificeerd op US Open

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Djokovic mept bal op lijnrechter en wordt gediskwalificeerd op US Open

Novak Djokovic, de nummer 1 tennisspeler van de wereld, is in de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) op een wel heel bizarre manier gediskwalificeerd op de US Open. "Deze hele situatie heeft me erg verdrietig en leeg gemaakt", laat Djokovic weten op Instagram.

Frustratie

In de vierde ronde van het toernooi kwam Djokovic in de eerste set met 6-5 achter tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta. Dat zorgde voor boosheid bij de Serviër, waarna hij uit frustratie een bal wegsloeg. Die kwam lullig genoeg tegen een lijnrechter aan die op haar keel werd geraakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Diskwalificatie

De organisatie van de US Open besloot Djokovic te diskwalificeren, maar daar bleef het niet bij. Zo is hij zijn verdiende punten voor de wereldranglijst tijdens de US Open kwijt en moet hij zijn prijzengeld inleveren als boete. Zijn tegenstander Carreño Busta werd uiteindelijk als winnaar van het duel uitgeroepen.

'Omzetten in een les'

Djokovic is kapot van de situatie en liet op Instagram weten dat hij probeert te leren van het incident.

"Deze hele situatie heeft me erg verdrietig en leeg gemaakt. Ik checkte hoe het ging met de lijnrechter en godzijdank gaat het goed met haar. [...] Ik moet naar mezelf kijken en leren om met teleurstellingen om te gaan. Dit alles moet ik omzetten in een les voor mijn groei als speler, maar ook als mens. Mijn excuses aan iedereen."

Ster advertentie
Ster advertentie