Sport

Oud Feyenoordspeler Jean-Paul Boëtius weer getroffen door kanker: “Het is uitgezaaid”

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Oud Feyenoordspeler Jean-Paul Boëtius weer getroffen door kanker: “Het is uitgezaaid”

Triest nieuws: Jean-Paul Boëtius meldt op Instagram dat er bij hem opnieuw kanker geconstateerd is. In 2022 werd er bij Boëtius ook al een tumor gevonden, toen was dat in zijn teelbal. Hiervoor werd hij datzelfde jaar nog succesvol geopereerd, aangezien de tumor in een vroeg stadium werd ontdekt. Nu heeft de 29-jarige voetballer toch te horen gekregen dat er sprake is van een uitzaaiing. Boëtius laat weten in chemotherapie te gaan.

Bericht Boëtius

Jean-Paul Boëtius schreef vrijdag op Instagram: “Na een lastige periode en hard werken voor een mooie stap voorwaarts, heb ik iets mede te delen. Ondanks dat ik kanker al eens overwonnen heb, is het uitgezaaid naar mijn retroperitoneale lymfeklieren. Dat betekent dat ik een chemotherapie zal ondergaan, gevolgd door een revalidatie.”

Voor de voetballer is het nieuws een grote teleurstelling, aangezien hij eerder succesvol werd geopereerd. Echter blijft de oud-speler van Feyenoord positief: “Ik wil mijn dankbaarheid uitspreken voor alle liefde en support die ik heb ontvangen. Jullie steun is een baken van hoop. Ik kijk uit naar het moment dat ik weer in een vol stadion kan spelen. Ik zie jullie daar!”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Teelbalkanker

Teelbalkanker komt het meeste voor bij mannen tussen de 18 en 35 jaar, zo meldt de website kanker.nl. In de afgelopen tijd zijn er meer voetballers geweest die kampten met deze vorm van kanker. Zo werd er bij ex-Ajacied Sébastien Haller en oud-PSV’er Timo Baumgartl ook een tumor geconstateerd. Baumgartl werd succesvol geopereerd en Haller onderging een chemotherapie die succesvol aansloeg. Laatstgenoemde had een groot aandeel in de Afrika Cup-winst van zijn land Ivoorkust.

Ster advertentie
Ster advertentie