Sport

Paul Pogba (30) wordt mogelijk vier jaar geschorst

foto: EPA - Alessandro Di Marco
  1. Newschevron right
  2. Paul Pogba (30) wordt mogelijk vier jaar geschorst

Paul Pogba is aangeklaagd wegens een overtreding van de dopingregels. Een Italiaanse antidopingaanklager heeft een schorsing van vier jaar geëist tegen de Fransman. Als de schorsing doorgaat, lijkt de carrière van de Juventus-middenvelder dus aan een zijden draadje te hangen.

Schorsing

Pogba is sinds september voorlopig geschorst, omdat hij positief testte op testosteron. De Fransman werd tijdens het competitieduel tussen Juventus en Udinese getest. Pogba speelde zelf niet mee, maar werd willekeurig uitgekozen voor de dopingcontrole, waar verhoogde testosteron waardes uitkwamen.

Na het nieuws over de positieve dopingtest werd zijn salaris per direct bevroren. Zowel de Italiaanse club als Pogba hebben nog niet gereageerd op de eis. Als de schorsing definitief wordt, mag de Franse wereldkampioen (2018) ook niet meer trainen. Pogba moet dan wellicht afscheid nemen van zijn carrière, terwijl zijn contract bij Juventus nog tot de zomer van 2026 loopt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Paul Pogba

De middenvelder maakte vorig jaar zomer transfervrij de overstap naar Juventus, na een mislukte periode bij Manchester United, dat in 2016 meer dan 100 miljoen euro voor hem neerlegde. Ook zijn terugkeer bij de Italiaanse topclub valt tot op heden tegen. Zo speelde hij afgelopen seizoen, mede door blessureleed, maar zes competitiewedstrijden voor De Oude Dame.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie