Sport

Paul Pogba betrapt op doping, mogelijk einde voetbalcarrière

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Paul Pogba betrapt op doping, mogelijk einde voetbalcarrière

De voetbalcarrière van Paul Pogba gaat mogelijk als een nachtkaars uit. Vandaag is namelijk het nieuws naar buiten gekomen dat Pogba betrapt is op het gebruik van doping. De 30-jarige Fransman zou afgelopen maand een positieve test afgelegd hebben na de wedstrijd tegen Udinese.

Paul Pogba betrapt op doping

Pogba hangt een schorsing van vier jaar boven het hoofd nadat er bij hem verhoogde testosteronwaardes zijn ontdekt. De middenvelder van Juventus werd op 20 augustus getest, na de wedstrijd tegen Udinese die met 3-0 door de club uit Turijn werd gewonnen. Pogba speelde zelf niet mee, maar werd willekeurig uitgekozen voor de dopingcontrole.

Een verhoogde testosteronwaarde is niet toegestaan zonder therapeutische vrijstelling. Het sporttribunaal zal de situatie de komende periode verder onderzoeken. Op basis daarvan zal een uitspraak volgen. Tot die tijd is Pogba geschorst en mag hij geen wedstrijden spelen voor Juventus en het Franse nationale elftal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Voetbalcarrière

Veel voetbalfans vrezen voor het einde van de carrière van Pogba. De middenvelder maakte vorig jaar zomer transfervrij de overstap naar Juventus, na een mislukte periode bij Manchester United, dat in 2016 meer dan 100 miljoen euro voor hem neerlegde. Ook zijn terugkeer bij de Italiaanse topclub valt tot op heden tegen. Zo speelde hij afgelopen seizoen, mede door blessureleed, maar zes competitiewedstrijden voor De Oude Dame.

Afgeperst door broer

Afgelopen weekend liet Pogba zich nog uit over de kritiek die hij krijgt over zijn spel. Zo vertelde hij in gesprek met Al Jazeera dat hij zich niks wil aantrekken van meningen van buitenaf. "Ik wil ze laten zien dat ik niet zwak ben. Ze kunnen slecht over mij praten. Maar ik zal nooit opgeven."

Tegelijkertijd toonde Pogba zich kwetsbaar en zei hij dat er de laatste tijd wel aan heeft gedacht om te stoppen. "Ik wil geen geld meer hebben, maar ik wil gewoon bij normale mensen zijn die van mij houden, ongeacht de roem en het geld." De Fransman doelt daarmee op de afpersingszaak waar zijn broer Matthias bij betrokken is. Samen met een aantal jeugdvrienden zou hij Paul voor miljoenen euro's afgeperst hebben. Ook zou Matthias betrokken zijn bij de overval op het huis van zijn jongere broertje.

Ster advertentie
Ster advertentie