Up 2 Date

'Paul Pogba voor miljoenen euro's afgeperst door broer Mathias'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 'Paul Pogba voor miljoenen euro's afgeperst door broer Mathias'

De Franse voetballer Paul Pogba zou worden afgeperst door zijn oudere broer Mathias en een paar jeugdvrienden. Dat melden bronnen van persbureau AFP. Zij zouden een groot geldbedrag van de Juventus-speler eisen en dreigen om 'explosieve onthullingen' en 'belastende video's' met de buitenwereld te delen. De Franse politie is een onderzoek gestart naar de mogelijke afpersing.

TikTok-video

Mathias, ook voetballer en oud-speler van Sparta, postte twee dagen geleden een TikTok-video waarin hij vertelt dat er dingen over zijn broer onthuld zouden moeten worden. "De hele wereld, evenals de fans van mijn broer en vooral van de Franse ploeg en Juventus, de teamgenoten van mijn broer en zijn sponsors, verdienen het om bepaalde dingen te weten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Al langer afgeperst'

Om wat voor onthullingen en video's het gaat, is onduidelijk. Mathias zou ook belastende informatie hebben over Paris Saint-Germain-speler Kylian Mbappé en Rafaela Pimenta, de zaakwaarnemer van zijn broer Paul.

Volgens Franse media zouden Mathias en twee jeugdvrienden 13 miljoen euro van Paul eisen en hem al langere tijd afpersen. Ook zou Paul meermaals geïntimideerd zijn bij het trainingscentrum van Juventus en zijn bedreigd met wapens.

Reactie

Een dag na het verschijnen van de TikTok-video kwam Paul met een reactie. Hij gaf aan niet verrast te zijn door de uitspraken van zijn broer. "Het is een aanvulling op de bedreigingen en afpersingspogingen van een georganiseerde bende tegen mij." In een statement staat verder dat de autoriteiten al een maand op de hoogte zijn en dat er verder geen uitlatingen over gedaan zullen worden in verband met het lopende onderzoek.

Op Twitter heeft Mathias daar weer op gereageerd: "Wat ik had verwacht, is gebeurd: mijn kleine broer begint eindelijk zijn ware aard te laten zien. Hij is begonnen met tegen de politie praten en liegen, je kunt mij niets verwijten." Hij ontkent de afpersing. "Het gaat niet om geld. (...) Mensen zullen zien dat er geen grotere lafaard, verrader en hypocriet bestaat dan jij."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie