Sport

Sponsoren Nederlands elftal weigeren naar WK in Qatar te reizen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Sponsoren Nederlands elftal weigeren naar WK in Qatar te reizen

Sponsoren van het Nederlands elftal weigeren naar het WK in Qatar te reizen vanwege de mensenrechtensituatie in het land. Dat bevestigt onder meer hoofdsponsor ING aan De Telegraaf.

ING

Behalve dat de ING niet naar het WK toe zal reizen, gaat de hoofdsponsor ook geen campagne voeren rond het toernooi. Dat houdt in dat er geen reclamespotjes te zien zullen zijn rondom het WK. ING zal tijdens de wedstrijden nog wel op het shirt van het Nederlands elftal te zien zijn.

Albert Heijn

Ook Albert Heijn weigert naar Qatar te reizen. Of er wel reclamespotjes van AH te zien zullen zijn rondom het WK, heeft het bedrijf nog niet besloten. "We zijn momenteel aan het kijken hoe we hier in Nederland het WK kunnen vieren", zegt een woordvoerder.

Reactie KNVB

De Nederlandse voetbalbond zegt in een reactie de beslissing van de sponsoren te respecteren. "De KNVB heeft als deelnemer aan het WK een andere rol en verantwoordelijkheid dan onze commerciƫle partners. De bond heeft in 2020 besloten om maatschappelijk bewust deel te willen nemen aan het WK in Qatar", aldus een woordvoerder van de KNVB.

Ster advertentie
Ster advertentie