Sport

Chats Barça-bestuur uitgelekt: "Messi is een rioolrat en hormonale dwerg"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Chats Barça-bestuur uitgelekt: "Messi is een rioolrat en hormonale dwerg"

De Spaanse krant El Periódico heeft deze week opvallende chats van het voormalige bestuur van FC Barcelona gedeeld. In de berichten werden verschillende spelers flink uitgescholden, onder wie Gerard Piqué en Lionel Messi. Zo werd de kersverse wereldkampioen een 'rioolrat' en 'hormonale dwerg' genoemd en kreeg Piqué 'hoerenzoon' als bijnaam.

Hoofd juridische zaken

Het grootste gedeelte van de chatberichten werd verzonden op 31 januari 2021. Op die dag publiceerde de Spaanse krant El Mundo contractdetails van Messi bij FC Barcelona. De club werd toen nog geleid door Josep Maria Bartomeu. Naast de oud-voorzitter namen onder meer de financieel directeur, algemeen directeur en hoofd van de juridische afdeling deel aan de WhatsApp-gesprekken. Die laatste, Román Gómez Ponti van de juridische afdeling, kwam blijkbaar woorden tekort om te laten weten wat hij van Messi vond.

'Rioolrat'

In een van de gesprekken richtte Ponti zich tot voorzitter Bartomeu en zei hij: "In alle eerlijkheid, als je te maken hebt met zo'n rioolrat, kun je geen goed mens zijn. De club heeft hem alles gegeven, terwijl hij de baas wil zijn over transfers, contractverlengingen, sponsors, et cetera." De directeur zou zich vooral gestoord hebben aan het feit dat Messi zich bemoeide met de contractonderhandelingen van Luis Suárez en Jordi Alba, die beiden bekendstaan als goede vrienden van de Argentijn.

FC Barcelona verlengde overigens na veel gedoe het contract van de Uruguayaan en de Spanjaard, maar volgens El Periódico was Ponti niet blij met de overeengekomen voorwaarden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onrust stoken voor teamgenoten

Ook voormalig keeper José Manuel Pinto komt aan bod in de gesprekken. De Spanjaard stond bekend als een goede vriend van Messi en kreeg driemaal een contractverlenging van een jaar, terwijl hij in de praktijk maar weinig onder de lat stond. Ponti verwijt Messi ervan dat hij onrust zou stoken als de Catalanen niet mee zouden werken aan verbeterde contracten van Pinto. Geruchten die zo'n tien jaar geleden al rondgingen, lijken daarmee bevestigd te worden.

'Hormonale dwerg'

Rodrigo Messi, de broer van de wereldkampioen en zaakwaarnemer van onder meer FC Barcelona-aanvaller Ansu Fati, krijgt er ook van langs. "Hij kan niet eens fatsoenlijk lezen en zijn partner is een drugsdealer", zegt Ponti in een van de chats. De directeur van de juridische afdeling gaat in andere gesprekken in op de 'chantage' en het 'onbeschofte gedrag' van Lionel Messi. "Wij als werknemers van Barcelona lijden onder deze hormonale dwerg die zijn leven aan Barça te danken heeft. En als het slecht gaat, ontvang jij (Bartomeu, red.) het legendarische WhatsApp-bericht: 'President, verlaag ieders salaris, maar blijf af van het mijne en dat van Suárez'", aldus Ponti.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Hoerenzoon'

In andere chats werd ook verdediger Gerard Piqué uitgescholden. Hij werd onder meer 'hoerenzoon' genoemd. Bartomeu reageerde vrij rustig op de chats van Ponti. "Ik ben het er op veel vlakken mee eens, maar Barça staat voorop. Dit soort artikelen (het bericht van El Mundo, red.) schaadt het imago van de club", aldus de voormalig voorzitter.

Ster advertentie
Ster advertentie