Up 2 Date

'Messi kan meer dan Ronaldo gaan verdienen na mega-aanbod Saoedische club'

foto: Instagram/ leomessi
  1. Newschevron right
  2. 'Messi kan meer dan Ronaldo gaan verdienen na mega-aanbod Saoedische club'

Nadat Ronaldo een paar maanden geleden door onenigheid met coach Erik ten Hag Manchester United verliet, vertrok hij met de noorderzon naar Saoedi-Arabië om bij Al-Nassr te gaan spelen. Met een jaarsalaris van 200 miljoen euro is hij op dit moment de best betaalde sporter ter wereld. Maar voor hoe lang nog? Concurrent Al-Hilal is namelijk bereid om nog een stapje verder te gaan: de Saoedische club heeft Messi een bod gedaan, waarbij hij zo'n 300 miljoen euro per jaar betaald zou krijgen.

Contract van 300 miljoen euro

De Argentijnse voetballer verruilde in 2021 na een lange periode van 21 jaar FC Barcelona voor Paris Saint-German. Zijn contract bij de Franse topclub loopt aankomende zomer af, waardoor de Saoedische club Al-Hilal kansen ziet. Volgens de Spaanse sportwebsite Mundo Deportivo heeft de club namelijk een contract klaarliggen waarbij de profvoetballer 300 miljoen euro per jaar kan verdienen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samenwerking

Saoedi-Arabië is niet geheel onbekend voor de voetballer, die afgelopen december wereldkampioen werd met het Argentijnse team. Zo ging hij in mei 2022 een samenwerking aan met Visit Saudi, ook wel bekend als het toerisme bureau van Saoedi-Arabië. Voor het promoten van het land op social media, zal hij naar verluidt jaarlijks 29 miljoen euro ontvangen, maar het land wil er dus nu nog een schepje bovenop doen. Daarnaast zal Messi bij Al-Hilal een landgenoot treffen, wat hem mogelijk zou kunnen verleiden tot een overstap: de Argentijnse Ramón Díaz is trainer van de ploeg.

Twee boegbeelden

Als de deal doorgaat, zullen Messi en Ronaldo voor het eerst sinds 2018 weer in dezelfde competitie spelen. De clubs Al-Nassr en Al-Hilal zijn aartsrivalen en proberen beide de grootste spelers binnen te halen voor het behalen van successen in de Saudi Pro League. Bovendien hoopt Saoedi-Arabië met twee boegbeelden als Messi en Ronaldo het toerisme in het land aantrekkelijker te maken en meer kans te maken op de organisatie van het WK van 2030.

Ster advertentie
Ster advertentie