Sport

Ronaldo over keuze voor Al-Nassr: "Mensen kennen het niveau hier niet"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ronaldo over keuze voor Al-Nassr: "Mensen kennen het niveau hier niet"

Cristiano Ronaldo is officieel gepresenteerd bij zijn nieuwe club: Al-Nassr uit Saudie-Arabië. De Portugese superster lichtte op de persconferentie zijn keuze toe en reageerde ook op kritiek: "Wat mensen van mijn keuze vinden, laat me koud."

Keuze voor Al Nassr

Ronaldo gaat bij zijn nieuwe club maar liefst 200 miljoen euro per jaar verdienen. "Dit is niet alleen een geweldige kans op voetbalgebied, maar op deze manier kan ik ook de mentaliteit van de nieuwe generatie veranderen", begint Ronaldo te vertellen bij zijn presentatie. "Ik had ontzettend veel opties om in Europa aan de slag te gaan. Maar er waren ook clubs uit Brazilië, Australië, de Verenigde Staten en zelfs Portugal die mij wilden contracteren. Maar ik heb mijn woord aan deze club gegeven."

Daarnaast zegt Ronaldo niet alleen voor het voetbal naar Saudi-Arabië te zijn gekomen. "Ook om de rest van het land naar een hoger niveau te tillen. Het is voor mij een kans om met mijn kennis en ervaring bepaalde dingen hier te veranderen. Ik wil ook het vrouwenvoetbal vooruit helpen en het imago van dit land proberen te verbeteren. Dat is waarom ik voor deze kans ben gegaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kritiek

Ronaldo reageerde op de persconferentie ook op de kritiek van mensen die zijn keuze voor Saudi-Arabië niet begrijpen. "De meeste mensen kennen het niveau hier niet. Er zijn heel veel mensen die hun mening klaarhebben, maar die werkelijk niets van voetbal weten. Ik weet in ieder geval dat ik in een erg competitieve omgeving terechtkom. Wat mensen verder van deze keuze vinden, laat me koud. Het is mijn beslissing en daar ben ik zeer gelukkig mee."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vertrek uit Europa

Het vertrek van Ronaldo uit Europa begon eigenlijk al in november, toen hij een kritisch interview gaf met Piers Morgan. De sterspeler zou zich onder meer verraden hebben gevoeld door de Engelse club en hij gaf aan dat hij het gevoel had dat Ten Hag hem probeerde te provoceren. Ronaldo deed deze uitspraak nadat hij in de eerste maanden van het seizoen maar weinig speeltijd had gekregen. Na het interview liet Manchester United weten het contract te ontbinden.

Bij Al-Nassr wordt Ronaldo de best betaalde sporter ter wereld. Zijn salaris ligt rond de 90 miljoen euro per jaar, wat samen met allerlei sponsordeals, die al zijn goedgekeurd door Ronaldo en zijn team, tot een totaal van bijna 200 miljoen euro op jaarbasis zou komen.

Ster advertentie
Ster advertentie