Sport

Buffon: "Juventus speelde niet meer als team nadat Ronaldo erbij kwam"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Buffon: "Juventus speelde niet meer als team nadat Ronaldo erbij kwam"

Na drie jaar bij Juventus gespeeld te hebben, keerde Cristiano Ronaldo dit jaar terug naar Manchester United, de club waar het allemaal begon voor hem. Hoewel de Portugees verschillende successen behaalde met Juventus is niet iedereen te spreken over zijn tijd bij de Italiaanse club. Zo liet legendarische keeper Gianluigi Buffon onlangs weten dat Juventus haar teamspirit verloor nadat Ronaldo zich bij de club voegde.

Goede prestaties

In een interview met TUDN.com vertelt Buffon dat Juventus goed heeft gepresteerd in de tijd dat CR7 daar voetbalde. Echter ging de club steeds minder als team spelen en leunden spelers veel meer op de voetbalkunsten van Ronaldo. "Toen ik bij Juventus terugkwam, werkte ik twee jaar met CR7 en we deden het goed samen, maar ik denk dat Juventus haar DNA van een team zijn kwijtgeraakt was." Volgens Buffon bereikte Juventus in 2017 de Champions League-finale, omdat het elftal een sterke eenheid vormde. Een jaar later veranderde dat door de komst van Ronaldo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slechte invloed

Niet alleen Buffon, maar ook Leonardo Bonucci is van mening dat Ronaldo een slechte invloed had op Juventus. Volgens de verdediger zorgde alleen de aanwezigheid van Ronaldo er al voor dat teamgenoten minder goed gingen presteren. "Dat was het ding: het idee dat de beste voetballer ter wereld de overwinning kan garanderen. Cristiano's aanwezigheid had een grote invloed op ons. We dachten dat als we hem de bal gaven dat hij wel voor de overwinning zou zorgen, maar Cristiano had het team net zo hard nodig als dat wij hem nodig hadden."

101 goals

Tussen 2018 en 2021 scoorde Ronaldo maar liefst 101 keer in 134 wedstrijden voor Juventus. Ook werd de club twee keer landskampioen, wonnen ze tweemaal de Italiaanse Super Cup en een keer de Coppa Italia. In zijn laatste seizoen bij Juventus wist Ronaldo de club niet naar de landstitel te leiden.

Ster advertentie
Ster advertentie