Sport

Ouassima bij Bellator 200 met Mousasi, Kops en Van Steenis

  1. Newschevron right
  2. Ouassima bij Bellator 200 met Mousasi, Kops en Van Steenis

De spanning stijgt voor Bellator 200 in Londen waar onder andere topvechters Gegard Mousasi en Costello van Steenis een belangrijke wedstrijd moeten vechten. Onze FunX-verslaggever Ouassima reisde af naar de Engelse hoofdstad en sprak daar met de twee topatleten en hun populaire MMA-coach Bert Kops die tegenwoordig zijn eigen realityserie heeft op Spike TV.

Mousasi vs Carvalho

Leidenaar Gerard Mousasi zegt dat hij meer uitgerust en gefocust is dan ooit voor de kampioenswedstrijd tegen Rafael Carvalho die aanstaande vrijdag plaatsvindt. De topsporter met Iraans-Armeense roots denkt de kampioensgordel te gaan winnen tijdens Bellator 200 en weet ook precies waarom: "Hij moet mij knock-out slaan, want ik ben in alle opzichten een betere vechter. Op de grond, in de standoff en worstelend".

funxvideo_5b06edf822076

Van Steenis vs Fryer

Costello van Steenis neemt het in Londen op tegen de Engelsman Kevin Fryer die zijn debuut maakt in Bellator. Voor de Vlaardinger is het alweer zijn tweede partij. In de eerste wedstrijd tegen Steven Skrzat liet Costello zijn tegenstander al binnen drie minuten aftikken. En de vechter is nu ook zelfverzekerd dat hij de wedstrijd gaat winnen. "Het wordt een hard gevecht en jullie gaan mij zien domineren. Aan het einde gaat mijn hand sowieso omhoog".

funxvideo_5b06ee0e72b6f

ontspannen

Beide vechters ogen superontspannen, maar volgens hun coach Bert Kops is dat vooral bij Gerard het geval. "Hij is in werkelijkheid echt ontspannen. Hij loopt altijd geintjes te maken en te lachen, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat hij wel een klein beetje nerveus is. Maar zoals altijd, gaan we er gewoon voor." Bert gelooft duidelijk heel erg in Gerard en is ervan overtuigd dat hij de winst binnenhaalt.

funxvideo_5b06ee36d69ee

Spike TV

Of onze Nederlandse topsporters hun wedstrijd winnen, check je zaterdagavond vanaf 22:00 uur op Spike TV.

Ster advertentie
Ster advertentie