Sport

Jaap Stam stapt op als trainer van Feyenoord

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jaap Stam stapt op als trainer van Feyenoord

Jaap Stam is niet langer meer trainer van Feyenoord. De club meldt vandaag dat de 47-jarige coach is opgestapt. Zijn contract liep nog tot media 2021. Feyenoord hoopt binnen afzienbare termijn te kunnen presenteren.

"Stam had onze steun"

Technisch directeur Sjaak Troost betreurt het besluit van Stam: "De trainer had zeker onze steun nog en ook de spelersgroep wilde met hem verder. Maar als iemand zelf zegt: ik geloof er niet meer in en wil niet meer, dan respecteren we dat en houdt het op. Hoe jammer ook."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wisselvallige resultaten

Feyenoord verloor zondag nog de Klassieker met ruime cijfers bij Ajax, maar kampt eigenlijk al sinds de aanstelling van Jaap Stam met wisselvallige resultaten. In Europa was alleen de wedstrijd tegen FC Porto een lichtpuntje en in de competitie staat de Rotterdamse club inmiddels op een teleurstellende twaalfde plaats. Toch was de kritiek op Stam niet alleen vanwege de uitslagen, maar eigenlijk voornamelijk door een gebrek aan een soort toekomstvisie in het spel van Feyenoord.

Onrustig

Jaap Stam verliet PEC Zwolle in de zomer voor Feyenoord, nadat hij daarvoor trainer was van het Engelse Reading en van Jong Ajax. Hij kwam terecht bij een club waar het heel onrustig was. Technisch directeur Martin van Geel en algemeen directeur Jan de Jong stapten al snel op, waardoor hij voornamelijk te maken had met tijdelijke bestuurders. Na een half jaar stapt Stam nu zelf ook op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie