Naar homepage
Sport

Badr Hari: "Als Rico Verhoeven de good guy is, dan ben ik de bad guy!"

  1. Newschevron right
  2. Badr Hari: "Als Rico Verhoeven de good guy is, dan ben ik de bad guy!"

De wedstrijd van het jaar tussen kickboksers Rico Verhoeven en Badr Hari is nog twee maanden van ons verwijderd. Op 21 december 2019 stappen Rico uit Halsteren en Badr uit Amsterdam weer de ring in. Dit keer is het strijdtoneel de Gelredome in Arnhem. Tijdens een grootse persconferentie die vandaag plaatsvond in Central Studios in Utrecht keken de twee aartsrivalen elkaar na bijna drie jaar weer in de ogen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bad Boy Badr

Badr Hari staat bekend als de bad boy in de kickbokswereld, maar zo ziet hij zichzelf niet. "De media creëert dat beeld van mij en ik heb ze een beetje geholpen", zegt Badr met een knipoog. "Maar als je een good guy hebt als Rico, dan ben ik wel de bad guy, want dat zorgt wel voor een uitverkocht stadion", vervolgt Badr.

Spanning

Als de twee heren gevraagd wordt naar de spanning, dan krijgen ze beiden een lach op hun gezicht. "Hier leef je voor als sportman", zegt Badr. "Hoe meer aandacht er komt voor deze partij hoe beter." Ook Rico gaat prima om met de spanningen. "Deze persconferentie is er om iedereen te hypen voor dit gevecht. Het is een fysieke en mentale strijd en eigenlijk is die mentale strijd al een tijdje begonnen op social media", zegt Rico.

Verbaal geweld

De persconferentie vorderde en al snel werd de sfeer op het podium wat agressiever. Ook liet de ‘Badr Army’ zich duidelijk horen. "Rico je gaat knock-out", werd er geroepen vanuit het publiek en werd de naam van Badr gescandeerd. Rico counterde: "Ik hoop dat je het nu wel langer volhoudt dan twee ronden", doelend op de vorige partij waarin Badr opgaf in de tweede ronde vanwege een armblessure.

Jaraya & Hadar over Rico vs Badr

Kickboksers Mohammed Jaraya en Imad Hadar waren het al snel met elkaar eens over de mogelijke winnaar van de GLORY-partij die 21 december plaats gaat vinden. "Badr gaat sowieso winnen. In de tweede of derde ronde gaat Rico knock-out, mark my words", zegt Hadar. Jaraya ziet Badr als zijn grote voorbeeld. "Badr is mijn jeugdheld. Ik kijk enorm naar hem op en leer van hem in de ring als buiten de ring."

Gevecht van het jaar

Eerder stonden de twee kemphanen in 2016 al tegenover elkaar in het Duitse Oberhausen. Verhoeven ging er met de winst vandoor, omdat Hari in de tweede ronde opgaf vanwege een armblessure. Over negen weken staan de twee heren weer lijnrecht tegenover elkaar in de ring en FunX is daar natuurlijk ook bij. Laten we met z’n allen hopen op een gigantisch spektakel!

Ster advertentie
Ster advertentie