Sport

Zlatan Ibrahimovic zet streep door EK-deelname

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Zlatan Ibrahimovic zet streep door EK-deelname

Zlatan Ibrahimovic zal toch niet aanwezig zijn op het EK van aankomende zomer. De spits heeft zelf een streep gezet door zijn deelname aan het eindtoernooi, aangezien hij het niet gaat redden op tijd te herstellen van een opgelopen knieblessure.

Knieblessure

De 39-jarige vedette keek enorm uit naar de terugkeer op een eindtoernooi met Zweden. Ibrahimovic maakte onlangs zijn rentree in het Zweedse elftal en speelde zijn eerste wedstrijden sinds het EK in 2016. De knieblessure die hij vorige week opliep tegen Juventus zet echter een streep door zijn terugkeer op een eindtoernooi. In eerste instantie werd er nog gedacht aan een hersteltijd van drie weken, maar dat zijn er nu zes geworden, waardoor het EK te vroeg komt.

"Ik heb vandaag met Zlatan gesproken. Helaas heeft hij gezegd dat hij door zijn blessure niet in actie komt op het EK", zegt Janne Andersson, de bondscoach van Zweden. "Natuurlijk is dat slecht nieuws. Voornamelijk voor Zlatan, maar ook voor ons. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk terug is op het veld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie