Sport

Trainer Italië verbiedt PlayStation: "Call Of Duty helpt niet om het EK te winnen"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Trainer Italië verbiedt PlayStation: "Call Of Duty helpt niet om het EK te winnen"

Bij het nationale voetbalelftal van Italië is het verboden om te gamen op de PlayStation. De console is zelfs volledig verbannen uit de hotels waar de spelers verblijven, laat bondscoach Luciano Spalletti weten tegenover La Gazzetta dello Sport. "We gaan niet naar het EK om 'Call Of Duty' te winnen."

Trainer Italië verbiedt Playstation

Een gameconsole als de PlayStation 5 kan tegenwoordig haast niet ontbreken als een voetbalselectie op trainingskamp is. Zo brengen de spelers veel tijd door op hun kamer terwijl ze gezamenlijk bijvoorbeeld een potje FIFA, Fortnite of Call of Duty spelen. Tegenwoordig zijn er zelfs speciale draagbare gameconsoles met openklapbare schermen, zodat ze zich tijdens het reizen in de bus of vliegtuig niet hoeven te vervelen. Maar de Italiaanse trainer Spalletti is op zijn zachtst gezegd geen fan van die ontwikkeling.

De bondscoach heeft dan ook een nieuwe regel ingesteld, die wellicht tot veel weerstand bij zijn spelers zal leiden. "Vanaf nu laten ze de PlayStations thuis. We gaan niet naar het EK om 'Call of Duty' te winnen." Spalletti legt uit waarom hij niet wil dat spelers hun gameconsole meenemen: "Als het tegenwoordig normaal is om tot 4.00 uur 's nachts te gamen terwijl er de volgende dag een wedstrijd is, dan zit er iets niet goed."

foto: EPA

Bondscoach Luciano Spalletti tijdens een training van Italië

Spalletti wil tijd nuttig besteden

Luciano Spalletti is sinds augustus 2023 bondscoach van Italië, dat komende zomer in Duitsland zijn titel verdedigt op het EK. Hoewel de Italianen titelhouder zijn, willen ze zich ook revancheren, omdat de ploeg zich niet wist te kwalificeren voor het WK 2022. Door hun afwezigheid in Qatar wordt Italië door veel voetbalanalisten niet gezien als favoriet om het EK te winnen. "Het maakt mij niet uit wat mensen zeggen. We gaan niet naar Duitsland om alleen maar mee te doen. Gezien ons verleden zou dat een verkeerde instelling zijn. Ik wil het EK en vervolgens het WK winnen", aldus Spalletti, die vorig seizoen Napoli kampioen maakte.

Italië zit op het EK in een poule met Spanje, Kroatië en Albanië. Volgens Spalletti moeten zijn spelers volledig gefocust zijn om de volgende ronde te halen en hun tijd nuttig besteden. "Veel tijd om te trainen hebben we niet. We moeten het vuurtje bij elkaar aanwakkeren, zodat het geloof gaat groeien dat we samen de titel kunnen winnen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie