Games & gadgets

Playstation 5 Pro zal naar verluidt nog dit jaar uitkomen volgens analisten

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Playstation 5 Pro zal naar verluidt nog dit jaar uitkomen volgens analisten

Een paar dagen geleden kondigde Sony aan dat de Playstation 5 zijn einde nadert. Volgens verschillende gameanalisten is er echter meer nieuws omtrent de populaire gameconsole. George Jijashvili vertelde aan CNBC namelijk dat de Playstation 5 Pro dit jaar nog uit zal komen. Volgens Jijiashvili zal de PS5 Pro uitgebracht worden om de gameconsole een extra boost te geven qua populariteit.

Dalende verkoopcijfers

Sony verwacht dat de verkoop van de huidige Playstation 5 zal afnemen. De console die in 2020 op de markt kwam zal volgens de berekeningen minder goed verkopen vanaf april 2024. Met de verkoop van de Playstation 5 Pro wil Sony anticiperen op de dalende verkoopcijfers.

GTA6

Het vermoeden van de analisten is ook dat Sony de Playstation 5 Pro uit zal laten komen voordat GTA6 uitgebracht wordt. Het langverwachte spel van spelontwikkelaar Rockstar Games zal in 2025 uitkomen. Hiermee wil Sony ervoor zorgen dat de Playstation 5 Pro een sterke console heeft voor de release van GTA6.

Waarde PS5

Dat de Playstation 5 Pro uit zal komen betekent echter niet dat de huidige Playstation 5 in waarde zal dalen. Volgens de analisten zal de prijs hetzelfde blijven zodat de winstmarges behouden worden. Dit heeft te maken met de tegenvallende verkoopcijfers. Sony heeft zelf nog geen officiƫle releasedatum van de Playstation 5 Pro naar buiten gebracht.

Ster advertentie
Ster advertentie