Games & gadgets

Microsoft verwacht dat Sony dit najaar met goedkopere PlayStation 5 Slim komt

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Microsoft verwacht dat Sony dit najaar met goedkopere PlayStation 5 Slim komt

Volgens Microsoft kun je aankomend najaar genieten van je favoriete games op een PlayStation 5 Slim. Dat valt te lezen in een document uit de rechtszaak tussen de tech-gigant en de Amerikaanse toezichthouder Federal Trade Commission (FTC) omtrent de gigantische overname van Activision Blizzard.

Goedkopere PlayStation 5 Slim

In het document probeert Microsoft de rechter te overtuigen dat Sony en Nintendo een betere positie hebben in de consolemarkt, aangezien de Xbox steevast minder verkoopt dan consoles van Nintendo en Sony. Later in het document zegt Microsoft dat "Sony ook een goedkopere Digital-versie van de PS5 voor 399,99 dollar verkoopt en naar verwachting later dit jaar een PS5 Slim gaat uitbrengen tegen dezelfde prijs".

Geruchten over PS5 Slim

Sony heeft zelf nog niets losgelaten over de PlayStation 5 Slim. Wel ligt de komst van een vernieuwde PS5 in de lijn der verwachting aangezien Sony doorgaans een kleiner model van zijn consoles uitbrengt. Zo bracht het Japanse bedrijf de PlayStation 4 in 2013 uit en kwam het drie jaar later met de PlayStation 4 Slim.

Geruchten over de PS5 doen overigens al langer de ronde. Volgens insiders moet de console iets kleiner worden en minder stroom verbruiken. Vanwege het kleinere design zou de PS5 een stuk koeler en lichter moeten worden dan het huidige model. Ook zou er geen standaard meer nodig zijn om de console op de zijkant neer te leggen en zou de disc drive los te koppelen zijn.

PlayStation 5 Pro?

Naast de geruchten over een PS5 Slim gaat ook het gerucht dat Sony werkt aan een PlayStation 5 Pro. In een artikel voor Insider Gaming schrijft journalist Tom Henderson dat ontwikkelaars van Sony in de komende maanden de eerste development kits zullen ontvangen om games te ontwikkelen voor de krachtigere PS5. Tegen het einde van het jaar moeten ook andere ontwikkelaars aan de slag kunnen met de development kits. De spelcomputer moet in het najaar van 2024 in de winkels liggen.

Ster advertentie
Ster advertentie