Games & gadgets

'Sony komt mogelijk volgend jaar met PlayStation 5 Pro'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 'Sony komt mogelijk volgend jaar met PlayStation 5 Pro'

Het gerucht gaat al langer rond dat Sony momenteel aan een nieuwe versie van de huidige PlayStation 5 werkt. Mogelijk heeft de consolefabrikant nog meer in petto voor gamers, want volgens journalist Tom Henderson werkt Sony momenteel aan een PS5 Pro.

'Het begin van nieuwe hardware'

Henderson schrijft in een artikel voor Insider Gaming dat hij van bronnen dichtbij Sony heeft vernomen dat een Pro-variant van de PS5 in ontwikkeling is. Volgens een insider zou dit "het begin zijn van nieuwe hardware die PlayStation-gebruikers deze consolegeneratie zullen zien". Details over de mogelijke specificaties van de Pro-variant zijn er niet, maar duidelijk is dat de nieuwe console betere prestaties moet leveren dan de huidige PS5. Mogelijk moet de PS5 Pro eind 2024 in de winkel liggen. Henderson zou ook vernomen hebben dat de opvolger van de PS5 op z'n vroegst in 2028 uitgebracht zal worden.

Eerdere geruchten

Dat Henderson de geruchten over een PS5 Pro naar buiten brengt, is opmerkelijk, aangezien hij eerder dit jaar meldde dat de kans erg klein is dat Sony met een Pro-variant van de PS5 komt. Volgens de journalist werd de kracht van de huidige PS5 nog niet optimaal benut. "Het voelt alsof de kracht van de huidige versie nog niet volledig is benut en dat zal waarschijnlijk niet voor het einde van dit jaar gebeuren. Het enige wat ik kan zeggen is dat ik de afgelopen tijd meer heb gehoord over een PlayStation 6 dan over een PS5 Pro."

'Nieuwe PS5 dit jaar'

Of we daadwerkelijk volgend jaar een PS5 Pro zullen zien, is nog even afwachten, maar waarschijnlijk krijgen we dit najaar wel een redesign van de huidige PS5. Volgens insiders moet de console iets kleiner worden en minder stroom verbruiken. Vanwege het kleinere design zou de PS5 een stuk koeler en lichter moeten worden dan het huidige model. Ook zou er geen standaard meer nodig zijn om de console op de zijkant neer te leggen en zou de disc drive los te koppelen zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie