Games & gadgets

Microsoft staat open voor afspraken met Sony om 'Call of Duty' op PlayStation te houden

foto: YouTube: Call of Duty
  1. Newschevron right
  2. Microsoft staat open voor afspraken met Sony om 'Call of Duty' op PlayStation te houden

Terwijl de overname van Activision-Blizzard door Microsoft wordt onderzocht door verschillende internationale waakhonden gaan Sony en Microsoft vrolijk verder met het voeren van de console war. Sony vreest nog altijd dat Call of Duty nooit meer zal uitkomen op PlayStation na de overname door Microsoft. Echter, Xbox-topman Phil Spencer is best bereid om afspraken te maken over de toekomst van Call of Duty op PlayStation. Dat laat Spencer weten in een interview met The Verge.

"Geen problemen met afspraken"

De Xbox-baas gaat in op de kritiek dat Microsoft na de overname van Activision Blizzard Call of Duty exclusief gaat uitbrengen op Xbox. Spencer zegt echter dat daar niets van waar is. "Het gaat er niet om dat ik Call of Duty op PlayStation 7 opeens laat verdwijnen, omdat het contract niet verder reikte. We kunnen geen contract opstellen die voor eeuwig geldig is, dat is een beetje gek. Maar ik heb er geen problemen mee om met Sony en waakhonden afspraken voor de lange termijn te maken waar zij zich comfortabel bij voelen", aldus Spencer. Hij geeft daarbij aan dat het gaat om de reguliere release van Call of Duty op PlayStation en niet via diensten zoals PlayStation Plus.

Overeenkomst overhandigd

In september vertelde Spencer ook al aan The Verge dat hij de populaire first-person shooter nog wil uitbrengen op PlayStation. "In januari hebben we een getekende overeenkomst aan Sony overhandigd om in elk geval de komende jaren Call of Duty op PlayStation te garanderen met dezelfde features en content wanneer het huidige contract met Sony verloopt." Volgens het Xbox-hoofd ging het om een overeenkomst die typische overeenkomsten in de gamesindustrie ver te boven gaat.

Grootste overname ooit in gaming

Halverwege januari werd bekend dat Microsoft maar liefst 68,7 miljard (omgerekend 60 miljard euro) neertelde om Activision-Blizzard over te nemen, de grootste overname ooit in gaming. Daarmee is het bedrijf niet alleen eigenaar geworden van Call of Duty, maar ook van gameseries zoals World of Warcraft, Crash Bandicoot, Diablo, Spyro the Dragon en Starcraft. De overname neemt nog zeker een jaar in beslag en wordt eerst internationaal onderzocht door toezichthouders. Zodra de overname rond is zullen zoveel mogelijk games van Activision-Blizzard toegevoegd worden aan Xbox Game Pass.

Ster advertentie
Ster advertentie