Games & gadgets

'Sony komt zo goed als zeker met PlayStation 5 Pro in 2024'

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 'Sony komt zo goed als zeker met PlayStation 5 Pro in 2024'

De geruchten over de komst van de PlayStation 5 Pro worden steeds hardnekkiger. Volgens gamejournalist Tom Henderson is de console '100 procent zeker in ontwikkeling bij Sony en moet deze ergens in 2024 verschijnen.

Development kits

In een artikel voor Insider Gaming schrijft Henderson dat ontwikkelaars van Sony in de komende maanden de eerste development kits zullen ontvangen om games te ontwikkelen voor de krachtigere PS5. Tegen het einde van het jaar moeten ook andere ontwikkelaars aan de slag kunnen met de development kits. Verdere details kan de journalist nog niet geven over de spelcomputer.

Eerdere geruchten

Henderson meldde eerder dit jaar dat de kans erg klein is dat Sony met een Pro-variant van de PS5 komt. Later kwam hij daar op terug en zei hij dat hij van een insider had vernomen dat de PS5 Pro wel degelijk in ontwikkeling is bij Sony. Details over de specificaties van de Pro-variant zijn er niet, maar duidelijk is dat de nieuwe console betere prestaties moet leveren dan de huidige PS5.

'Nieuwe PS5 dit jaar'

Naast de PS5 Pro gaat het gerucht rond dat er dit najaar al een vernieuwde PS5 wordt uitgebracht. Volgens insiders moet de console iets kleiner worden en minder stroom verbruiken. Vanwege het kleinere design zou de PS5 een stuk koeler en lichter moeten worden dan het huidige model. Ook zou er geen standaard meer nodig zijn om de console op de zijkant neer te leggen en zou de disc drive los te koppelen zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie