Sport

Kickboksbond Glory verbiedt ontbloot bovenlijf en alcohol voor fans

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kickboksbond Glory verbiedt ontbloot bovenlijf en alcohol voor fans

Kickboksbond Glory heeft verschillende maatregelen genomen om ongeregeldheden op de tribunes tegen te gaan. Aanstaande zaterdag is het eerste evenement sinds maart in het Belgische Hasselt, toen het op de tribunes compleet uit de hand liep.

'Elk incident is er één te veel'

"We hebben tien jaar lang zonder incidenten evenementen kunnen organiseren, maar elk incident is er natuurlijk één te veel", zegt Glory-topman Robbie Timmers in gesprek met de NOS. "Door de nieuwe maatregelen moet de veiligheid van alle bezoekers gewaarborgd blijven."

In maart ontstonden er rellen tijdens het gevecht tussen Badr Hari en de Pool Arek Wrzosek, die de ring betrad met een vlag van Legia Warschau en hooligans van die Poolse voetbalclub waren de aanstichters van de ongeregeldheden op de tribune. Wrzosek had voor die partij 200 'fans uitgenodigd. Daarom zal Glory vanaf nu geen tickets meer verkopen aan grote groepen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bezoekers in de gaten houden

Behalve dat Glory voortaan ervoor zorgt dat het de identiteit en zitplaats van elke bezoeker kent, worden de toeschouwers met een camerasysteem in de gaten gehouden. Bovendien hebben de vechters nieuwe gedragsregels gekregen en kunnen ze boetes krijgen als ze die overtreden. Ook wordt alcoholverbod in het algemeen verboden. In Nederland was dat al zo, maar in België was het nog wel toegestaan. Aanstaande zaterdag tijdens het evenement in Düsseldorf is het nuttigen van alcohol dus ook verboden.

Daarnaast is het voortaan verboden voor toeschouwers om voetbalshirts te dragen of met ontbloot bovenlijf op de tribune te zitten. "Met dit aangepaste fanbeleid willen we onhandelbare fans sneller kunnen aanpakken, zodat escalaties kunnen worden voorkomen", aldus Glory.

Aankomende evenementen

Jamal Ben Saddik en Benjamin Adegbuyi staan zaterdag tegenover elkaar in Düsseldorf tijdens Glory 81, dat als een opwarmertje moet dienen voor een groots evenement op 8 oktober in het Gelredome in Arnhem. Daar zullen onder anderen Badr Har en Allistair Overeem het tegen elkaar opnemen. Ook zwaargewichten Levi Rigters en Antonio Plazibat komen dan in actie.

Ster advertentie
Ster advertentie