Sport

Luis Tavares slaat opponent knock-out bij Glory Rivals

foto: FunXfoto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Luis Tavares slaat opponent knock-out bij Glory Rivals

Luis Tavares trakteerde de 1200 bezoekers tijdens de eerste editie van Glory Rivals op een spektakel. De 30-jarige Rotterdammer sloeg zijn opponent Florent Kaouachi in de derde ronde knock-out.

Linkeruppercut

Luis zat 9 maanden noodgedwongen op de reservebank, maar zaterdagavond kwam hij in het uitverkochte sportcomplex Hoornse Vaart in Alkmaar eindelijk weer in actie. In de eerste ronde kreeg hij zijn Franse tegenstander Florent al een keer naar grond, maar in de derde ronde eindigde hij het gevecht in de ring met een linkeruppercut.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gevecht om wereldtitel

Na deze winstpartij hoopt Luis op een gevecht om de wereldtitel met Artem Vakhitov. De Russische kickbokser heeft momenteel de Glory Light Heavyweight-titel in zijn bezit. "Ik heb lang moeten wachten op deze partij", sprak Luis na de wedstrijd. "Achter de schermen was er veel politiek en bullshit gaande. Ik ben heel bij dat ik weer heb kunnen vechten en dat ik het vandaag af heb gemaakt met een knock-out. Het ging lekker, maar ik kan nog veel beter. Ik wil een titelgevecht. Daar heb ik veel te lang op moeten wachten."

Gevecht gecanceld

Luis en Artem zouden in maart al tegenover elkaar staan in de ring, maar de Rotterdammer koos ervoor om de partij te cancellen wegens de spanningen tussen Oekraïne en Rusland.

"De ontwikkelingen in de wereld van de laatste dagen hebben me doen beseffen dat ik me niet prettig voel om mijn gevecht tegen Artem Vakhitov door te laten gaan", schreef Luis op Instagram hierover. "Ik begrijp dat Artem geen rol speelt in deze situatie, maar als individuele sporter moet ik echter mijn afwegingen maken. Daarom heb ik Glory met pijn in het hart, maar met volle overtuiging dat dit het juiste is om te doen, laten weten dat ik op 19 maart niet zal vechten tegen Artem bij Glory 80."

Ster advertentie
Ster advertentie