Sport

Marokkaans elftal stunt en gaat toch door op het WK

1. Newschevron right
  2. Marokkaans elftal stunt en gaat toch door op het WK

Het Marokkaanse elftal is na hun winst tegen Colombia door naar de achtste finales van het WK Voetbal. Geheel tegen de verwachting in heeft tweevoudig wereldkampioen Duitsland, die gelijkspeelde tegen Zuid-Korea, de poulefase niet overleefd.

Tij gekeerd

Na een dramatische openingswedstrijd die eindigde in een 6-0 nederlaag tegen Duitsland, zag het er niet goed uit voor Marokko op hun allereerste WK. Maar de vrouwen hebben het tij weten te keren. Na een historische 1-0 overwinning op Zuid-Korea - de allereerste keer dat Marokko een doelpunt maakte op het WK - hebben de Atlas Leeuwinnen nu ook met 1-0 van Colombia gewonnen, wat hen een tweede plaats in Groep H oplevert.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Anissa Lahmari, die de rebound van een penalty benutte in de vierde minuut van de blessuretijd van de eerste helft.

Nederland

Ook Nederland heeft zich geplaatst voor de achtste finales. Oranje eindigde na een overwinning van 7-0 tegen Vietnam als groepswinnaar van de poule. De dames spelen in de nacht van 5 op 6 augustus de achtste finale tegen Zuid-Afrika.