Sport

Marokko schrijft geschiedenis op het WK en wint met 0-1 van Zuid-Korea

1. Newschevron right
  2. Marokko schrijft geschiedenis op het WK en wint met 0-1 van Zuid-Korea

Een historische dag voor Marokko op het WK vrouwen. De Atlas Leeuwinnen hebben namelijk voor het eerst een wedstrijd gewonnen. De debutant versloeg in groep H Zuid-Korea met 1-0 en blijft daarmee in de race voor de achtste finales. Tijdens de wedstrijd werd ook voor het eerst op een WK voetbal een hijab gedragen.

Snelle goal

Het doelpunt voor Marokko viel al vroeg in de wedstrijd. Na zes minuten kopte spits Ibtissam Jraidi in de tweede groepswedstrijd van de Atlas Leeuwinnen de, naar later bleek, allesbeslissende goal binnen. De ploeg van de Franse bondscoach Reynald Pedros speelde ook de rest van de wedstrijd aanvallend en creëerde voor rust nog veel kansen.

Zuid-Korea nam de wedstrijd na rust in handen. De ploeg had duidelijk meer balbezit en creëerde wel zestien kansen. De zestienjarige invaller Casey Phair, de jongste WK-speler ooit, schoot vlak voor tijd nog net naast namens Zuid-Korea. De nummer zeventien op de FIFA-ranglijst slaagde er eindstand toch niet meer in het tij te keren en keeper Khadija Errmichi te passeren.

Historische wedstrijd

Het duel tussen Marokko en Zuid-Korea was in meerdere opzichten een historische wedstrijd. Zo heeft Marokko geschiedenis geschreven. Het land doet als eerste land uit de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika) mee aan het WK. Vanochtend heeft Marokko dan ook voor het eerst in de geschiedenis gescoord op het WK en ook meteen een wedstrijd gewonnen.

De Marokkaanse verdediger Nouhaila Benzina schreef ook op individueel niveau historie: ze werd de eerste speler die op een WK een hoofddoek droeg. Het dragen van hoofdbedekking om religieuze redenen is sinds 2014 toegestaan door de FIFA. Met een volley schoot zij daarnaast ook nog eens bijna de 2-0 binnen voor Marokko.

Hoop

Door de historische zege houdt Marokko hoop op een verlenging van hun eerste WK-deelname. In groep H, die bestaat uit Duitsland, Colombia, Zuid-Korea en Marokko, staat Zuid-Korea na twee nederlagen al op de rand van uitschakeling.

Marokko heeft zich na de dramatische openingswedstrijd met de zege op Zuid-Korea nu toch van een betere positie weten te voorzien. Op 3 augustus nemen de Atlas Leeuwinnen het op tegen Colombia. Als ze deze wedstrijd weten te winnen, gaat het team door naar de achtste finales.