FunX

Marokkaans elftal ontvangt Power Award voor historische prestatie op WK

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Marokkaans elftal ontvangt Power Award voor historische prestatie op WK

De FunX Power Award, die FunX jaarlijks uitreikt aan iemand of een groep die dat jaar een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd voor de FunX-community, gaat dit jaar naar het Marokkaanse elftal. De Leeuwen van de Atlas winnen die na hun historische prestatie op het WK.

De échte kampioenen

Er zijn inmiddels een aantal maanden voorbij sinds het einde van het WK voetbal, maar het voelt nog altijd als gisteren dat de straten rood en groen kleurden van vreugde. De 26 leeuwen van het Marokkaanse elftal wisten het WK op een haar na niet te winnen, maar wonnen wel de harten van iedereen en dat maakte hen de échte kampioenen.

Vanwege de onvergetelijke momenten die het Marokkaans elftal de hele wereld heeft gegeven, heeft FunX dan ook besloten om deze leeuwen nog extra shine te geven door hen een Power Award te geven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ambassadeurs van het Afrikaanse continent

De Leeuwen van de Atlas ontpopten zich tot de ware ambassadeurs van het Afrikaanse continent tijdens het WK. Al in de groepsfase wisten ze vriend en vijand te verbazen door eerste te worden in een groep met Kroatië (0-0 gelijkspel), België (0-2 winst) en Canada (1-2) winst. In de achtste finale werd Spanje, een van de titelfavorieten, na strafschoppen verslagen en in de kwartfinale werden de Portugezen van Cristiano Ronaldo naar huis gestuurd na een prachtige kopbal van Youssef En-Nesyri.

"Onbetaalbaar"

Nog nooit eerder wist een Afrikaans land de halve finale van een WK te behalen. Dat Marokko uiteindelijk in de halve finale werd uitgeschakeld door Frankrijk (2-0) en de troostfinale van Kroatië verloor, maakte niet meer uit. De Leeuwen van de Atlas hadden namelijk al de belangrijkste prijs veroverd: de harten van de hele wereld.

Bondscoach Walid Regragui was na afloop van het WK ontzettend trots op de Marokkaanse spelers, meer dan terecht natuurlijk. "Door ons mogen kinderen in Marokko en in veel Afrikaanse landen weer dromen over voetbalsucces en deelname aan een WK. Dat is onbetaalbaar en veel meer waard dan het veroveren van de titel", aldus Regragui.

Eerdere winnaars

De FunX Power Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand of een groep die in dat jaar een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd voor de FunX-community. Vorig jaar mocht Tim Hofman de prijs in ontvangst nemen voor de impact die hij maakte met de 'BOOS: This is The Voice'-aflevering. Défano Holwijn, kreeg de award in 2021. Défano bood jongeren met FC Avondklok een platform en zorgde ervoor dat ze juist in coronatijd ook gehoord werden. In 2020 werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan Akwasi voor zijn inzet in de BLM-movement.

Ster advertentie
Ster advertentie