FunX

Tim Hofman ontvangt FunX Power Award voor impact van 'BOOS: This is The Voice'

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Tim Hofman ontvangt FunX Power Award voor impact van 'BOOS: This is The Voice'

Tim Hofman heeft tijdens de FunX Music Awards 2022 de Power Award in ontvangst mogen nemen. Samen met het team van BOOS heeft Tim in laten zien hoe er in The Voice sprake was van machtsmisbruik, seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik.

Quote

''Namens de redactie van BOOS, namens BNNVARA en namens iedereen die durfde te spreken in onze documentaire, hartelijk bedankt. We nemen dit niet voor lief.''

Tim Hofman

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag in The Voice

In BOOS: THIS IS THE VOICE hebben tientallen ex-deelnemers van The Voice hun verhaal gedeeld over hun nare ervaringen met betrokkenen bij het programma. Ali B, Marco Borsato, Jeroen Rietbergen zouden zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel overschrijdend gedrag en machtsmisbruik. In de docu delen de slachtoffers hun heftige verhaal, waarmee in Nederland veel in beweging is gezet.

Maatschappelijke impact

De documentaire is inmiddels meer dan 10 miljoen meer bekeken en de maatschappelijke impact ervan is enorm. Sinds de uitzending worden er steeds meer gesprekken gevoerd over de problematiek rondom seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik, iets dat veel te lang werd stilgezwegen. Deze award wordt daarom opgedragen aan alle vrouwen die hun verhaal durfden te delen, iedereen die iets soortgelijks heeft moeten doorstaan en iedereen die zich nu eindelijk gehoord voelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerdere winnaars

De FunX Power Award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die in dat jaar een belangrijke maatschappelijke bijdrage heeft geleverd voor de FunX-community. Tim ontving de Power Award uit handen van Défano Holwijn, die de award in 2021 in ontvangst mocht nemen. Défano bood jongeren met FC Avondklok een platform en zorgde ervoor dat ze juist in coronatijd ook gehoord werden. In 2020 werd de prijs uitgereikt aan Akwasi voor zijn inzet in de BLM-movement.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie