Sport

Marokkaans elftal als helden ontvangen in Rabat na historisch WK

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Marokkaans elftal als helden ontvangen in Rabat na historisch WK

We kunnen inmiddels wel stellen dat Marokko dé verrassing van het WK in Qatar was. De Leeuwen van de Atlas hebben een historische prestatie geleverd door de halve finales te bereiken van een wereldtoernooi. Voor die prestatie werd het elftal dan ook groots onthaald door duizenden fans bij aankomst in de Marokkaanse hoofdstad Rabat.

Uitzinnige fans

De spelers van het Marokkaans elftal en hun familieleden kwamen vandaag aan in Marokko en werden met een open dubbeldekker door Rabat gereden. Duizenden uitzinnige fans waren op de been om de selectie toe te juichen en te bedanken voor hun waanzinnige prestatie op het WK in Qatar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Voetbal is mondiaal'

Marokko is het eerste Afrikaanse land dat de halve finales op een WK bereikte. Dat deed het onder meer door grootmachten als België, Spanje en Portugal te verslaan. Walid Regragui, bondscoach van Marokko, sprak op een persconferentie al over het belang van de prestatie voor het Afrikaanse continent. "We willen laten zien dat Marokko het verdient om hier te zijn. Dat Afrika het verdient om hier te zijn. Voetbal is mondiaal."

'Dromen van voetbalsucces'

Marokko eindigde op de vierde plek tijdens het wereldtoernooi in Qatar, nadat het afgelopen zaterdag verloor van Kroatië in de troostfinale. Ondanks het verlies was Regragui trots op zijn team. "Door ons mogen kinderen in Marokko en in veel Afrikaanse landen weer dromen over voetbalsucces en deelname aan een WK. Dat is onbetaalbaar en veel meer waard dan het veroveren van de titel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie