Up 2 Date

Vlaggenverkopers draaien overuren door succes Marokko op WK

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Vlaggenverkopers draaien overuren door succes Marokko op WK

Vlaggenverkopers doen momenteel goede zaken dankzij het succes van Marokko op het WK. Supporters van de Leeuwen van de Atlas kopen namelijk massaal Marokkaanse vlaggen, waardoor sommige aanbieders inmiddels door hun voorraad heen zijn.

Vraag vervijfvoudigd

Vlaggenproducent Dokkummer Vlaggen Centrale meldt aan De Telegraaf dat er sinds de overwinning op Portugal zoveel bestellingen binnenstromen dat ze de productie van vlaggen moesten vervijfvoudigen. "Sinds zaterdagavond hebben we tot vanochtend circa vijf keer zoveel Marokkaanse vlaggen verkocht dan we normaal gesproken op jaarbasis via onze website verkopen." Om aan de vraag te kunnen voldoen is het bedrijf begonnen met het digitaal printen van Marokkaanse vlaggen. Dat is sneller dan vlaggen zeefdrukken, wat enkele dagen in beslag neemt.

Ook bakkers hebben het druk

Niet alleen vlaggenproducenten, maar ook Marokkaanse bakkers hebben het momenteel erg druk. Zo meldt Fariss Berkane, eigenaar van Boulangerie Marrakech, aan NU.nl dat hij sinds vorige week vrijdag geen bestellingen meer aanneemt. De bakkerij krijgt vooral veel bestellingen voor gebak met afbeeldingen van spelers van Marokko of de Marokkaanse vlag. Om aan de vraag te kunnen voldoen heeft Berkane voor woensdag extra personeel ingeroosterd.

Marokko schrijft geschiedenis

Marokko won afgelopen zaterdag na een zenuwslopende wedstrijd met 1-0 van Portugal en plaatste zich voor de halve finale van het WK in Qatar. De Leeuwen van de Atlas gaan de geschiedenisboeken in als het eerste Afrikaanse land dat zich bij de laatste vier plaatst van een WK. Aanstaande woensdag om 20.00 uur staat het Marokkaans elftal tegenover Frankrijk.

Ster advertentie
Ster advertentie