Sport

Nederland, Duitsland en Belgie werken samen om het WK vrouwenvoetbal binnen te halen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederland, Duitsland en Belgie werken samen om het WK vrouwenvoetbal binnen te halen

België, Duitsland en Nederland slaan de handen ineen om het WK voetbal voor vrouwen van 2027 binnen te slepen. Zij willen graag samen de organisatie van dit toernooi doen. Dat meldt de KNVB.

Ervaring

Nederland heeft al wat ervaring met het organiseren van grote toernooien in het vrouwenvoetbal. In 2017 organiseerde en won Nederland het EK. Nu doet de KNVB een gooi naar het organiseren van het WK. Ze doen dit wel even anders dan normaal. Nederland wil dit namelijk niet alleen doen. maar met de hulp van onze buurlanden. De KNVB benaderde de Duitse en Belgische voetbalbond om samen een voorstel te doen om het WK te organiseren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rivalen met een gezamenlijk doel

De KNVB heeft niet zomaar besloten om met België en Duitsland samen te werken. Door samen te werken denken de landen het verschil te kunnen maken en het vrouwenvoetbal nog groter te maken. Volgens Peter Bossaert, Heike Ullrich en Gijs de Jong staat het vrouwenvoetbal bekend om haar sterke community-gevoel, waarbij iedereen oog heeft voor het grote plaatje, namelijk het verder brengen van de sport. Zowel op als buiten het veld. Dat drie voetbalconcurrenten met elkaar samenwerken past volgens hun goed bij deze gedachte. Zo meldt de KNVB.

Quote

We geloven erin dat we door dit staaltje teamwork, echt het verschil kunnen maken en de kans om dit toernooi te mogen organiseren vergroten. 

Peter Bossaert, Heike Ullrich en Gijs de Jong

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De eerste kandidaten

De plannen om een gezamenlijk bod te doen zijn bekend gemaakt bij de FIFA en UEFA. Hiermee zijn wij de eerste die laten weten het WK van 2027 te willen organiseren. De landen zullen voor het einde van het jaar verdere afspraken over de organisatie vastleggen. Daarna wordt er gesproken over de locaties waar mogelijk gespeeld en getraind zou kunnen worden. Wanneer het bekend wordt wie het toernooi mag organiseren, is nog niet duidelijk.

Ster advertentie
Ster advertentie