Sport

KNVB in grote problemen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. KNVB in grote problemen

De KNVB zit in grote problemen. De voetbal wordt financieel keihard geraakt door de coronacrisis en heeft daarom de overheid om steun gevraagd.

Gigantisch verlies

Volgens de KNVB bedraagt het inkomstenverlies door het afbreken van het seizoen zo'n 300 miljoen euro en kan de schade zelfs oplopen tot 400 miljoen euro. "Wij luiden de noodklok over de gevolgen voor onze sector. Wij vragen u om samen met ons te zoeken naar creatieve, reële en beschikbare oplossingen voor het betaalde voetbal", schrijft directeur betaald voetbal Eric Gudde in een brief, die openbaar is gemaakt door de NOS.

Hoge kosten, weinig omzet

Het grootste probleem volgens Gudde is dat de kosten van veel profclubs hoog zijn, terwijl er in de tussentijd vrijwel nauwelijks inkomsten worden gegenereerd. "Veel van de kosten betreffen doorlopende contracten, afschrijvingskosten, huur- en onderhoudskosten. Die zijn binnen het betaald voetbal niet eenvoudig te beperken", aldus de directeur. "Om dat allemaal op te vangen, is dan ook hulp en samenwerking met de overheid nodig om het voortbestaan van de sector te kunnen waarborgen."

Ster advertentie
Ster advertentie