Naar homepage
Up 2 Date

'Kabinet en KNVB nemen maatregelen tegen racisme: meer cameratoezicht'

  1. Newschevron right
  2. 'Kabinet en KNVB nemen maatregelen tegen racisme: meer cameratoezicht'

Het kabinet en voetbalbond KNVB komen binnenkort met nieuwe maatregelen om racisme in het voetbal aan te pakken. Volgens het AD worden de plannen waarschijnlijk volgende week gepresenteerd.

Plan

In het plan zou onder andere staan dat er meer en betere camera's in het stadion moeten komen. Ook is er een speciale app ontwikkeld waarmee supporters anoniem melding kunnen maken van wantoestanden op de tribune.

Daarnaast komt er een persoonsgerichte aanpak van daders. Zo wordt er niet alleen gekeken naar hun gedrag binnen het stadion, maar ook hun persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of ze schulden of een drugsverslaving hebben.

Niet nieuw

Deze maatregelen zijn eigenlijk niet nieuw. Juridisch gezien bestonden de maatregelen al. Ze werden alleen nog niet breed toegepast. Daar wil het kabinet en de KNVB verandering in brengen.

Aanleiding

De aanleiding voor de strengere aanpak is het incident in de wedstrijd van FC Den Bosch tegen Excelsior van vorig jaar. Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira werd toen uitgescholden door het publiek van Den Bosch en kreeg allerlei racistische opmerkingen naar zijn hoofd.

Ster advertentie
Ster advertentie