Naar homepage
Sport

Voetballer Obi Mikel levert contract in en kiest voor familie tijdens coronacrisis

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Voetballer Obi Mikel levert contract in en kiest voor familie tijdens coronacrisis

Voetballer John Obi Mikel heeft afscheid genomen van de Turkse voetbalclub Trabzonspor, terwijl ze een grote kans maken op het landskampioenschap. De Nigeriaanse international vindt het onbegrijpelijk dat de Turkse voetbalcompetitie niet stilgelegd is na de uitbraak van het coronavirus. Daarom maakte Mikel de keuze om zijn lopende contract in onderling overleg te beëindigen.

Zorgen voor familie en beschermen

John Oni Mikel bedankt de fans, de voetballers en de medewerkers van Trabzonspor onder een Instagrampost en hoopt dat ze slagen in hun missie om landskampioen te worden in de Süper Lig. De oud-speler van Chelsea noemt het een van de moeilijkste beslissingen die hij ooit heeft moeten nemen, maar heeft ook een duidelijke reden: "In de huidige situatie moeten we voor onze familie zorgen, tijd met ze doorbrengen en ze beschermen."

Turbulente tijden

John Obi Mikel schreef vier dagen geleden op Instagram dat er meer is dan alleen voetbal, dat hij zich niet fijn voelde en niet wil voetballen terwijl er een wereldwijde virusuitbraak is. "Iedereen zou thuis moeten zitten met zijn familie en geliefden tijdens deze kritieke tijden. Het seizoen zou geannuleerd moeten worden terwijl we in turbulente tijden leven."

Ster advertentie
Ster advertentie