Sport

46.000 fans zonder afstand aanwezig bij rugbywedstrijd in Nieuw-Zeeland

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. 46.000 fans zonder afstand aanwezig bij rugbywedstrijd in Nieuw-Zeeland

Tot voor kort mocht er in Nederland nog een bepaald aantal supporters het stadion in. Niet veel later werd besloten om helemaal geen fans meer toe te laten. In Nieuw-Zeeland gaat dat ietsjes anders. Daar waren zondag bij een rugbywedstrijd van het nationale elftal maar liefst 46.000 toeschouwers aanwezig.

Juichen en geen afstand

In totaal zagen 46.049 toeschouwers hoe de Nieuw-Zeelandse All Blacks met 27-7 wonnen van Australie in het Eden Park-stadion. Er was geen afstand tussen de fans en ook qua gejuich ging het gewoon los. Een tijdje terug was Rutte daar minder blij over in Nederland. "Gewoon je bek houden als je daar zit, naar die wedstrijd kijken en niet schreeuwen", gaf hij als advies mee aan juichende voetbalsupporters.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Coronavrij

Nieuw-Zeeland wordt wereldwijd geprezen om zijn aanpak van het coronavirus. Zo zijn er sinds het begin van de pandemie 25 doden en minder dan 2000 besmettingen gemeld. Nog in juni werd het land 'coronavrij' verklaard. Nadat het virus in augustus weer terug bleek te zijn, nam premier Jacinda Adern meteen strenge maatregelen.

Ook die aanpak wierp zijn vruchten af. Het land is nu opnieuw coronavrij verklaard en alle maatregelen zijn inmiddels ingetrokken. Nagenoeg alle nieuwe coronagevallen zijn tot nu toe van terugkerende reizigers. Zij zitten op dit moment in quarantaine.

Monsterzege bij verkiezingen

Haar succesvolle aanpak van het coronavirus bezorgde premier Adern uiteindelijk een monsterzege tijdens de verkiezingen in Nieuw-Zeeland. Haar partij haalde 49 procent van de stemmen binnen, de grootste overwinning in een halve eeuw.

Ster advertentie
Ster advertentie