Sport

Onjuiste politiemelding: ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad blijkt niet te zijn overleden

foto: YouTube: Leo Middelsé
  1. Newschevron right
  2. Onjuiste politiemelding: ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad blijkt niet te zijn overleden

Ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad is zwaargewond geraak na een schietpartij in Amsterdam. De 35-jarige Hoefdraad werd zondagochtend tijdens een feest in een bedrijfspand aan de Stekkenbergweg neergeschoten. Eerder vandaag meldde de politie dat voetballer overleden zou zijn, maar dat blijkt niet het geval zijn.

Excuses voor eerdere berichtgeving

De Amsterdamse politie heeft middels een tweet laten weten dat het vandaag verschenen nieuwsbericht over het overlijden van Jergé Hoefdraad onjuist is. De politie meldt nu dat de voormalige voetballer in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis ligt en verontschuldigt zich voor de eerdere berichtgeving.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toedracht nog onduidelijk

De toedracht voor de schietpartij is nog onduidelijk, maar volgens een woordvoerder van de politie probeerde de ex-profvoetballer vermoedelijk een ruzie tussen twee partijen te sussen. Naar verluidt voelde een van de ruziënde feestgangers zich zo bedreigd door Hoefdraad dat hij meteen een pistool trok en hem ter plekke neerschoot. Hoefdraad werd in kritieke toestand met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar hij nog altijd vecht voor zijn leven.

"Zeer sterke aanwijzingen"

Een woordvoerder van de politie meldt dat meerdere getuigen een verklaring hebben afgelegd en dat ze inmiddels "zeer sterke aanwijzingen hebben over de identiteit van de schutter". De politie roept hem dan ook op om zichzelf te melden op het politiebureau. Daarnaast roept de recherche getuigen op om beeldmateriaal aan te leveren van de trieste gebeurtenis.

Ster advertentie
Ster advertentie