Sport

Ilaix Moriba deelt racistische haatberichten na dispuut met FC Barcelona

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ilaix Moriba deelt racistische haatberichten na dispuut met FC Barcelona

Ilaix Moriba ligt momenteel in de clinch met zijn club FC Barcelona. De clubleiding is ontevreden over het verloop van de onderhandelingen over het contract van de middenvelder. Helaas zorgt het nieuws over deze stroeve onderhandelingen voor veel boze reacties van Barça-supporters. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze Moriba via sociale media benaderen met racistische haatberichten.

Vechten tegen racisme

Moriba deelde op TikTok een video waarin hij zittend op een stoel te zien is. Aan het begin van het filmpje valt de tekst "checking social media" te lezen, waarna er verschillende racistische haatberichten in beeld verschijnen. Zo stuurde een supporter hem het volgende bericht: "Vieze neger. Ga maar naar een andere club. Denk je nou echt dat je zo goed bent om een salarisverhoging te vragen? Je bent een vieze neger. Je zou voor Congo FC moeten spelen. Als ik je zie, steek ik je neer." Moriba schudt afkeurend zijn hoofd tijdens het lezen van de berichten en kijkt op een gegeven moment zelfs verbaasd. FC Barcelona pakte later het filmpje op en deelde het via Twitter. De club liet daarbij weten dat ze "van voetbal houden en vechten tegen racisme".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet eens met contractvoorwaarden

Moriba en zijn management onderhandelen momenteel met de FC Barcelona over een verlenging van zijn contract, maar de middenvelder is het niet eens met de hoogte van het salaris dat hij zal krijgen. Ook blijven zijn contractvoorwaarden min of meer hetzelfde als in zijn huidige contract. FC Barcelona heeft het op dit moment financieel zwaar en diverse spelers zijn al akkoord gegaan met een loonsverlaging om de club de komende jaren te helpen. Barça gaat ervan uit dat het over drie jaar financieel beter gaat, waardoor ze het salaris van Moriba weer kunnen heroverwegen. De club hoopt deze week tot een akkoord te komen met de voetballer.

Genoeg is Genoeg

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg. Alle verhalen over deze thema’s lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie