Sport

'Ajax en Chelsea akkoord over transfer Hakim Ziyech'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Ajax en Chelsea akkoord over transfer Hakim Ziyech'

Het lijkt erop dat Hakim Ziyech in de zomer van 2020 naar Chelsea gaat. De Telegraaf meldt dat Ajax akkoord is gegaan met de 45 miljoen euro die de Engelse club heeft geboden voor de sterspeler van de Amsterdammers.

'Ziyech rond met Chelsea'

Chelsea zou in de winterstop al pogingen hebben gedaan om Hakim Ziyech over te nemen, maar daar wilde Ajax toen niet aan meewerken. Nu dus blijkbaar wel. Volgens Voetbal International en het Algemeen Dagblad zou Ziyech ook al grotendeels rond zijn met de Londenaren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Champions League

Ajax en Chelsea speelden dit jaar twee keer tegen elkaar in de Champions League, omdat ze in dezelfde poule zaten. Chelsea won in Amsterdam met 0-1 en bij de return in Londen stond Ajax voor met 3-1, maar eindigde het duel toch in 4-4. Ziyech was toen een van de doelpuntenmakers.

Successen

De stap naar Ajax pakte goed uit voor de club, maar ook voor Hakim Ziyech. De Amsterdammers betaalden in de zomer van 2016 zo'n 11 miljoen euro aan FC Twente. Met Ziyech als de man die voorop gaat in de strijd, wist Ajax zichzelf weer op de kaart te zetten. De kers op de taart volgde vorig seizoen. Ajax werd landskampioen, won de KNVB-beker, de Johan Cruijff Schaal en kwam tot de halve finale van de Champions League.

Ster advertentie
Ster advertentie