Sport

Slavia Praag wil van Mohamed Ihattaren af: "Gebrek aan professionaliteit"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Slavia Praag wil van Mohamed Ihattaren af: "Gebrek aan professionaliteit"

Het ziet ernaar uit dat het avontuur van Mohamed Ihattaren bij Slavia Praag alweer voorbij is. De club voert namelijk gesprekken met de 22-jarige middenvelder over de beëindiging van zijn contract.

"Gebrek aan professionaliteit"

De reden dat Slavia Praag van Ihattaren af wil, is "een gebrek aan professionaliteit", zo liet de Tsjechische club afgelopen maandag weten aan VI. Het is onduidelijk waar de club precies op doelt. Gisteren dook het nieuws over het naderende vertrek van Ihattaren ook al op in Tsjechische media. De oud-Ajacied tekende in december een prestatiecontract bij Slavia Praag die aan het einde van dit seizoen zou aflopen. Trainer Jindřich Trpišovský liet begin dit jaar weten dat Ihattaren goed bezig is en hard traint, maar de voetballer lijkt zijn kansen om een comeback te maken toch weer verspeeld te hebben.

Samsunspor

In augustus vorig jaar ging het ook al mis bij Samsunspor. De Turkse club liet toen weten dat Ihattaren voor vier jaar zou tekenen bij Samsunspor. Op 2 augustus werd de 22-jarige profvoetballer groots ontvangen door fans en stond op het punt om een medisch gekeurd te worden een contract te ondertekenen. Een dag later bleek dat Samsunspor een streep had gezet door de komst van Ihattaren. In een verklaring zei de club dat hij plotseling met aanvullende eisen kwam. Deze waren voor de club echter onaanvaardbaar.

Carrièreverloop

Ihattaren gold in 2019 als een veelbelovend talent bij PSV. Na een ruzie met toenmalige trainer Roger Schmidt maakte hij in 2021 de overstap naar Juventus, waar hij direct een jaar verhuurd werd aan Sampdoria. Ook daar kwam hij geen minuut in actie en binnen een half jaar keerde hij terug bij Juventus. Vervolgens kreeg hij een herkansing bij Ajax, maar ook daar werd het geen succes. Ihattaren verdween ineens uit beeld, vermoedelijk vanwege links met het criminele circuit. Ajax besloot de koopoptie niet te lichten, waarop Ihattaren terugkeerde bij Juventus, die hem in de zomer van 2023 liet gaan.

Ster advertentie
Ster advertentie