Sport

Mohamed Ihattaren (21) wordt vervolgd voor mishandeling en uitlokken van bedreiging

foto: ANP: Gerrit van Keulen
  1. Newschevron right
  2. Mohamed Ihattaren (21) wordt vervolgd voor mishandeling en uitlokken van bedreiging

Voetballer Mohamed Ihattaren wordt hoogstwaarschijnlijk vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). Het zou gaan om een mishandeling van 11 februari 2023 en een poging tot uitlokken van bedreiging op 7 oktober 2022. Het OM kan alleen zeggen dat het om een 21-jarige man uit Vleuten gaat en wil niet bevestigen dat het om Ihattaren gaat. Dit meldt persbureau ANP.

Mishandeling

Mohamed Ihattaren werd vorig jaar een dag na de mishandeling gearresteerd door de politie. Verschillende media meldden dat het ging om de mishandeling van zijn vriendin Yasmine Driouech, met wie hij in mei vorig jaar trouwde. Het voormalige toptalent van PSV kwam een paar dagen later op vrije voeten, al bleef hij wel een verdachte in de zaak.

Daarnaast kreeg Ihattaren ook te maken met bedreigingen in 2022. Dit kwam volgens verschillende media vanwege zijn relatie met Driouech, volgens verschillende media. In september dat jaar ging zijn Porsche Panamera in vlammen op. Hierdoor kon hij zich niet meer vertonen bij Ajax, waar hij destijds werd verhuurd door Juventus. De Amsterdamse club liet na het incident weten niet meer verder te willen gaan met de aanvallende middenvelder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slavia Praag

De oud-speler van Ajax en PSV staat op dit moment onder contract bij Slavia Praag tot en met 31 december 2024. Slavia Praag-trainer Jindrich Trpisovský sprak dinsdag nog positief over Ihattaren. "Hij heeft de afgelopen maand veel werk verricht. Hij heeft aardig wat kilo's verloren en veel spiermassa opgebouwd. Zijn komst was een gok, maar dat wisten we toen we hem haalden", aldus de trainer. Trpisovský hoopte dat Ihattaren in februari weer minuten kon maken. Het is nog niet duidelijk of de vervolging daar verandering in gaat brengen.

Ster advertentie
Ster advertentie