Sport

Anwar El Ghazi en voetbalclub Mainz komen niet tot schikking: "Mainz eist half miljoen euro"

foto: ANP - Bart Stoutjesdijk
  1. Newschevron right
  2. Anwar El Ghazi en voetbalclub Mainz komen niet tot schikking: "Mainz eist half miljoen euro"

Anwar El Ghazi en Mainz zijn vandaag niet tot een schikking gekomen over zijn ontslag. El Ghazi sleepte zijn voormalige voetbalclub voor de rechter, nadat hij zonder opzegtermijn werd ontslagen. De voetballer verloor zijn baan, nadat hij op Instagram steun betoog aan de Palestijnen.

Schikking

Anwar El Ghazi en Mainz kwamen niet uit het conflict, waardoor de twee partijen op 19 juni weer tegenover elkaar staan in de rechtbank. El Ghazi's contract liep namelijk tot komende zomer met een optie voor nog een seizoen. De voetballer werd ontslagen zonder opzegtermijn en hierdoor loopt El Ghazi volgens zijn advocaat zo'n 150.000 euro per maand mis.

Mainz zegt daarentegen imagoschade te hebben opgelopen door de uitingen van de voetballer en klaagt El Ghazi daarom aan voor een half miljoen euro.

Wat is er gebeurd?

El Ghazi werd in de eerste instantie op non-actief gezet, nadat hij berichten op Instagram deelde waarmee hij steun betoog aan de Palestijnen. De voetbalclub Mainz kwam toen naar buiten met een verklaring waaruit bleek dat ze El Ghazi nog een kans gaven. In de verklaring stond namelijk dat de voetballer niet meer achter zijn oude bericht zou staan. Dit zou volgens de aanvaller niet waar zijn, waarna hij een eigen statement op Instagram plaatste waarin hij zijn ongenoegen over de uitgebrachte verklaring deelde. Hierna werd hij ontslagen door de club.

Een ander probleem waar de voetballer mee kampt, is dat in er in de regelementen van de FIFA staat dat een voetballer maximaal voor twee clubs mag voetballen in één seizoen. El Ghazi heeft aan het begin van dit seizoen al twee keer ingevallen voor PSV. Als de FIFA deze regels aanhoudt, betekent dit dat de voetballer pas over acht maanden bij een andere club mag spelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie