Up 2 Date

Younes werd 'onterecht ontslagen' door zionisme-filmpje: "Heb mijn recht gehaald"

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Younes werd 'onterecht ontslagen' door zionisme-filmpje: "Heb mijn recht gehaald"

Younes el Harouchi werd ontslagen, nadat hij een video over het zionisme naar zijn collega's stuurde. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft hierover bepaald dat zijn contract niet per direct beëindigd had mogen worden en dat hij dus onterecht is ontslagen.

Onterecht ontslagen

Younes el Harouchi verloor vorige maand zijn baan als verpleegkundige en ging hiertegen in beroep. Het DJI heeft El Harouchi gelijk gegeven en zegt dat zijn contract niet per direct beëindigd had mogen worden. Hij had namelijk recht op een opzegtermijn van zes weken en zou ook schriftelijk hiervan op de hoogte gesteld moeten worden. Dit gebeurde echter niet, waardoor de verpleegkundige zijn salaris tot 9 januari krijgt uitbetaald.

De schikking van de Staat luidt dat “El Harouchi bij nader inzien meer gelegenheid geboden had moeten worden voor wederhoor”. Daarnaast staat er dat het onmiddellijk beëindigen van zijn contract een te drastisch besluit was.

Uitkomst

Hoewel El Harouchi de gang van zaken betreurt, is hij ook blij met de uitkomst. "Ik voel me gehoord. Het feit dat deze grote organisatie contact heeft opgenomen met ons om te zeggen: 'Laten we als volwassenen om de tafel gaan zitten, want er zijn fouten gemaakt.' Is keurig. Dat is een fijn gevoel", aldus El Harouchi aan NOS. "Veel mensen zeiden: Accepteer het gewoon, want je hebt te maken met de Staat. Maar nu heb ik toch mijn recht gehaald."

Zionisme filmpje

De gedupeerde was ook te gast bij de ochtendshow met Fernando vorige maand en vertelde hoe hij precies was ontslagen. In een groepschat met collega's stuurde hij een video, waarin werd samengevat wat het zionisme (het streven naar een onafhankelijke Joodse staat) zou inhouden. "In het filmpje wordt letterlijk door zionisten vertelt dat alle christelijke Palestijnen uitgeroeid moeten worden. Inclusief hun baby's en dieren", deelde Younes met Fernando.

Naar eigen zeggen zouden zijn collega's van de medische dienst interesse hebben getoond in Younes' standpunten omtrent dit onderwerp, waarna hij de video in privétijd naar hen stuurde. De video is uiteindelijk terecht gekomen bij de directeur van het bedrijf. “De directrice zei toen dat ze dit niet op de werkvloer wilde hebben en dat mijn contract onmiddellijk ontbonden werd."

Younes werd ontslagen door filmpje "zionisten"

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie