FunX

Younes werd ontslagen door 'zionisten-filmpje': "Mijn grondrechten zijn geschonden"

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Younes werd ontslagen door 'zionisten-filmpje': "Mijn grondrechten zijn geschonden"

Younes verloor zijn baan, nadat hij een filmpje naar zijn collega's doorstuurde waarin er werd gesproken over het zionisme. In de ochtendshow met Fernando vertelt hij dat deze video zijn baan heeft gekost en hoe hij per direct is ontslagen door zijn werkgever.

Video

Younes vertelt dat hij werkte als gespecialiseerde verpleegkundige in een gevangenis. In een groepschat met collega's stuurde hij een video, waarin werd samengevat wat het zionisme (het streven naar een onafhankelijke Joodse staat) zou inhouden. "In het filmpje wordt letterlijk door zionisten vertelt dat alle christelijke Palestijnen uitgeroeid moeten worden. Inclusief hun baby's en dieren", deelt Younes met Fernando.

Naar eigen zeggen zouden zijn collega's van de medische dienst interesse hebben getoond in Younes' standpunten omtrent dit onderwerp, waarna hij de video in privétijd naar hen stuurde. De video is uiteindelijk terecht gekomen bij de directeur van het bedrijf.

Ontslagen

Later op dezelfde dag dat Younes de video had gedeeld, moest hij op locatie werken. Toen hij daar aankwam, deed zijn pasje het echter niet waarna hij door de receptioniste werd geïnformeerd dat hij een afspraak zou hebben met de directrice. "Het gesprek duurde zeven à acht minuten. Ze vertelde dat iedereen zeer tevreden was over mijn handelingen en capaciteiten. We zijn heel erg blij met jou, maar vanochtend heb jij een filmpje gestuurd met een hele gevaarlijke boodschap’ zei ze”, aldus Younes.

Younes bevestigde dat hij dit filmpje had gemaakt, maar daar was de directie niet van gediend. “De directrice zei toen dat ze dit niet op de werkvloer wilde hebben en dat mijn contract onmiddellijk ontbonden werd." Younes vertelt dat hij daarna heeft gevraagd of hij niet een tweede kans verdiende, waarop ze "nee" antwoordde en hij de ruimte moest verlaten.

Grondrechten

Younes is momenteel al twee weken werkloos, maar laat weten dat hij niet bij de pakken neer zit. "Mijn grondrechten zijn letterlijk geschonden, dus ik heb meteen wat instanties benaderd." De verpleegkundige vertelt dan ook dat hij hier zeker een zaak van zal maken en al met verschillende media contact heeft gehad.

Younes werd ontslagen door filmpje "zionisten"

Ster advertentie
Ster advertentie