Sport

Anwar El Ghazi begint rechtszaak tegen Mainz na ontslag door steun Palestina

foto: ANP - Bart Stoutjesdijk
  1. Newschevron right
  2. Anwar El Ghazi begint rechtszaak tegen Mainz na ontslag door steun Palestina

Anwar El Ghazi spant een rechtszaak aan tegen de voetbalclub Mainz. Dat blijkt uit de berichtgeving van verschillende Duitse media. De voetballer zal worden bijgestaan door sportadvocaat Alexander Bergweiler, die al eerder reageerde op het nieuws van El Ghazi's ontslag. De voetballer werd namelijk ontslagen door door een bericht op Instagram, waarin hij zich uitsprak over het leed van de Palestijnen

Rechtszaak

Anwar El Ghazi sleept zijn oude voetbalclub Mainz voor de rechter, nadat ze hem hebben ontslagen wegens een Instagram-post. In deze zaak wordt hij bijgestaan door de sportadvocaat Alexander Bergweiler, die zelf ook al enige twijfels had over het ontslag van de voetballer. El Ghazi heeft namelijk geen opzegtermijn van Mainz gekregen.

Een ander probleem waar de voetballer mee kampt, is dat in er in de regelementen van de FIFA staat dat een voetballer maximaal voor twee clubs mag voetballen in één seizoen. El Ghazi heeft aan het begin van dit seizoen al twee keer ingevallen voor PSV. Als de FIFA deze regels aanhoudt, betekent dit dat de voetballer pas over acht maanden bij een andere club mag spelen.

Ontslag

El Ghazi's ontslag zorgde eerder al voor commotie. De voetballer werd namelijk op non-actief gezet, nadat hij berichten op Instagram deelde waarmee hij steun betoog aan de Palestijnen. De voetbalclub Mainz kwam vervolgens naar buiten met een statement waaruit bleek dat ze El Ghazi nog een kans gaven, omdat hij volgens hen niet meer achter zijn oude bericht zou staan. De voetballer kon zich hier niet in vinden en heeft toen een statement op zijn eigen Instagram account gedeeld, waarin hij deelde dat hij niet achter de uitgebrachte verklaring van Mainz stond. Hierna werd hij ontslagen door de club.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie