Up 2 Date

8000 kinderschoenen voor vermoorde Palestijnse kinderen: "Veel waren geraakt"

foto: @nien.a op Instagram
  1. Newschevron right
  2. 8000 kinderschoenen voor vermoorde Palestijnse kinderen: "Veel waren geraakt"

Woensdagmiddag stonden er meer dan achtduizend lege kinderschoenen op een plein in Rotterdam. Het initiatief en vreedzame protest is bedacht door Stichting Plant een Olijfboom om aandacht te vragen voor de gedode kinderen in Palestina.

Vreedzaam protest

Op Instagram riep Stichting Plant een Olijfboom mensen op om het vreedzame protest bij te wonen. Het protest vond plaats op woensdagmiddag op de Binnenrotte in Rotterdam. Met de actie vroeg de stichting aandacht voor de situatie in Palestina en de vele kinderen die hier de dupe van zijn geworden. "Dit is een tijd van actie, maar ook een tijd van rouw en groot verdriet", schreef de stichting op Instagram.

De eerste schoenen werden al rond 09:00 neergezet, maar vanaf 13:00 kwam hier elke tien minuten een nieuw paar schoenen bij. Esther van der Most, directeur bij Stichting Plant een Olijfboom liet aan RTV Rijnmond weten dat ze veel reacties hebben gekregen op de actie. "Veel mensen waren door de actie geraakt. Er waren wel wat mensen die een andere mening dan wij hadden. We zijn met hen op een rustige manier in gesprek gegaan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top Notch

Stichting Plant een Olijfboom heeft deze week nog een actie lopen in samenwerking met platenlabel Top Notch. Om steun te betuigen aan de Palestijnse slachtoffers en geld voor hen op te halen, hebben zij samen een benefietloop georganiseerd die vandaag plaatsvindt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie