FunX

Safae (20) zamelt geld in om waterputten te bouwen in Palestina

foto: Foto ter illustratie. Bron: AFPfoto: Foto ter illustratie. Bron: AFP
  1. Newschevron right
  2. Safae (20) zamelt geld in om waterputten te bouwen in Palestina

Je medemens helpen: het is voor de 20-jarige Safae een van de belangrijkste dingen. Daarom is zij nu keihard bezig met geld inzamelen om waterputten te laten bouwen in Palestina. In 7/11 vertelde Safae meer over dit project en waarom het helpen van anderen zo belangrijk voor haar is.

Inzetten voor medemens

Dat Safae zich graag inzet voor haar medemens, liet ze al aan het begin van de coronacrisis zien. Toen maakte ze namelijk voedselpakketten voor mensen die het minder breed hebben. "Ik wil er heel graag zijn voor andere mensen. Als het nodig is wil ik hen eten, drinken of een dak boven hun hoofd bieden. Op dit moment ben ik bezig met een waterput in Palestina, omdat ze het daar zo moeilijk hebben vanwege het conflict met Israël."

Hulp ingeschakeld

Safae runt de Facebookgroep Deen Fi Dunya, die zij gebruikt om informatie te verspreiden en om hulp in te schakelen van anderen. Ook heeft ze contact gehad met de stichting IHH Nederland. "Ik heb met hen afgesproken dat ik geld ga inzamelen en dat vervolgens naar hen stuur. Dan laten zij daar een waterput bouwen in samenwerking met een stichting in Palestina."

Contact met Palestijnse man

Zelf heeft Safae contact met een Palestijnse man die in Palestina woont. De verhalen die hij haar vertelde, raakten Safae heel erg waardoor ze besloot om met dit plan te komen. "Hij houdt mij dagelijks op de hoogte over hoe het er daar aan toegaat. Hij stuurt me video's van bombardementen of van buren die niets te eten of drinken hebben en waarvan het huis is afgebrand. Dat is heftig om te zien en daarom wil ik er voor hen zijn."

Deen Fi Dunya

Wil je meehelpen aan het bouwen van de waterput door te doneren? Check dan de Facebookgroep Deen Fi Dunya en word lid!

Ster advertentie
Ster advertentie