FunX

Karim (33) maakt Marokkaanse kids dolgelukkig met gevulde schooltassen

foto: Instagram: @karimboulidam_foto: Instagram: @karimboulidam_
  1. Newschevron right
  2. Karim (33) maakt Marokkaanse kids dolgelukkig met gevulde schooltassen

Het is vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor een mooi en inspirerend Good Vibes Only Friday-verhaal in Start met Fernando. Deze week vertelt de 33-jarige held Karim Boulidam hoe hij met zijn goede vriend Jamal kinderen in Marokko supergelukkig maakt met schooltassen.

Karim (33) maakt Marokkaanse kids dolgelukkig met gevulde schooltassen

Idee ontstaan uit verveling

Karim en Jamal zijn inmiddels al een aantal weken in Marokko. Het idee ontstond uit het niets. De twee vrienden verveelden zich en besloten een aantal kids gelukkig te maken met een gevulde schooltas. Daarop kwamen zoveel toffe en positieve reacties op social media dat de twee besloten om het veel groter aan te pakken. "De mooiste dingen gebeuren uit het niets. Dit bewijst het weer eens. Iedereen wilde helpen en we kwamen handen en voeten tekort."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Superblije kids

Het begon met het uitdelen van tien tasjes, maar inmiddels hebben Karim en Jamal er zo'n vijfduizend uitgedeeld. Karim vindt het geweldig om de kinderen zo gelukkig te zien.

"Voor ons is zo'n schooltas vanzelfsprekend, maar voor die kids hier echt niet. Het is superduur en daarnaast kunnen veel ouders het niet betalen door de coronacrisis. Die kinderen zijn zo blij. Dat moet je echt zien, het is ongelooflijk. Ze zijn zelfs zo blij dat we van ouders horen dat hun kinderen met hun schooltassen slapen."

Nieuw project

Inmiddels zijn Karim en Jamal ook bezig met een nieuw project. Behalve het uitdelen van schooltassen willen zij namens hun stichting nóg meer betekenen voor jonge kids in Marokko. "We krijgen heel veel berichten van mensen die een kind zien met versleten kleding. Die doneren dan geld voor nieuwe kleding en dat gaat als een lopend vuurtje. Voordat je het weet heb je zo'n achtduizend euro die je mag uitgeven aan kleding. Dat gaan we nu ook doen."

Stichting RizQ

Wil jij ook een bijdrage leveren? Dat kan via Stichting RizQ, die een vriendin van Karim en Jamal heeft opgezet om hen te helpen met de inzameling.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie